Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Oliebollen bakken en feestelijkheden op het Heuvelplein

Algemeen Algemeen

Beek en Donk – Buurtvereniging De Eendracht bakt dit jaar weer traditiegetrouw olie- en rozijnenbollen tussen Kerst en oudjaar. Voor de 15e keer gaan zij dit doen op het Heuvelplein. Op oudejaarsdag wordt er een heus feestje van gemaakt, voor het eerst in samenwerking met Ondernemersvereniging Heuvelplein.

Openingstijden
De oliebollenkraam staat op 28, 29 en 30 december van 11.00 tot 17.00 uur op het plein. Op zondag 31 december, oudejaarsdag, worden tussen 07.00 en 17.00 uur oliebollen gebakken.

Oudejaarsdag
Buurtvereniging De Eendracht kleedt het Heuvelplein op Oudejaarsdag weer gezellig aan. Tussen 13.00 en 15.00 uur wordt er glühwein en warme chocolademelk geschonken. Daarnaast kunnen kinderen hun kleurplaat inleveren bij Ondernemersvereniging Heuvelplein en deze in de kerstboom hangen. Zij krijgen een pakje sterretjes ter attentie. Ook is er een sfeervolle fotohoek waar inwoners op de foto kunnen. Het geheel wordt opgeluisterd met een muzikale bijdrage. De Coöperatieve Stoomafblaaskapel (onder leiding van Martien Wagelmans), het leerlingenorkest van O&U (onder leiding van Nick Heesakkers) en de slagwerkgroep (onder leiding van Frans Relou), verzorgen een optreden. Dit allen gebeurt rondom de gezellige vuurkorf.

Samenwerking
Ondernemersvereniging Heuvelplein is onlangs onthuld als vernieuwde organisatie, voorheen was dit winkeliersvereniging Beekvlied. Onlangs zijn Buurtvereniging De Eendracht en Ondernemersvereniging Heuvelplein bij elkaar gekomen om te kijken of zij elkaar kunnen versterken. Zij opereren namelijk allebei in hetzelfde gebied. Dit heeft erin geresulteerd dat nu tijdens de oudejaarsactiviteit de handen ineen geslagen worden, als start van een mogelijke vruchtbare samenwerking in de toekomst.

Opbrengst
De opbrengst van de oliebollenactiviteit komt ten goede aan de clubkas van Buurtvereniging De Eendracht. Hierdoor is het mogelijk om weer veel activiteiten te organiseren voor jong en oud, van de 550 leden tellende buurtvereniging.

Buurtvereniging De Eendracht en Ondernemersvereniging Heuvelplein hopen alle inwoners te begroeten in de aanloop naar de jaarwisseling. Laat de olie- en/of rozijnenbollen zich smaken! Alvast hele fijne feestdagen, een prettige jaarwisseling en een voorspoedig en gezond 2018!