Luuk Leenders scoorde op fraaie wijze de 2-1

vv Mariahout gaat winterstop in met overwinning

Mariahout - De wedstrijd vv Mariahout - RKVV Keldonk werd op het sportpark van Keldonk gespeeld. Dit verzoek kwam van de Keldonkse buren vanwege het festival 7th Sunday op 20 mei 2018. Tijdens dit evenement zou Keldonk eigenlijk de thuiswedstrijd tegen Mariahout afwerken, maar dat is dan onmogelijk, vandaar dit ruilverzoek.

Mariahout begon erg sterk aan deze wedstrijd en wilde koste wat kost winnen van Keldonk, waar Mariahoutenaar Peter v.d. Heuvel trainer is. Meteen vanaf het begin speelde Mariahout achterin 1 op 1 waardoor Stijn v.d. Bogaard extra middenvelder was. Dit leidde al in de 5e minuut tot een voorsprong. Tim Barten tikte van dichtbij binnen: 1-0. Mariahout was een maatje te groot voor Keldonk maar toch kreeg Keldonk twee mogelijkheden om gelijk te maken. Beide kansen kwamen tot stand door fouten in de Mariahout-verdediging. Gelukkig was doelman Rick v.d. Heuvel erg alert. Mariahout wist ondanks het veldoverwicht de vele mogelijkheden niet om te zetten in extra doelpunten. In scoringspositie liet Tim Barten de bal te ver van zijn voeten springen waardoor de Keldonk-verdediging met de schrik vrij kwam. Kopballen van Huib van Zutphen en Luuk Leenders gingen over en naast het doel. In de 45e minuut kreeg Keldonk een penalty vanwege een lichte overtreding van de sterk spelende Kevin Ketelaars. De inzet van Jan v.d. Acker verdween naast het doel. Tot ieders verbazing mocht v.d. Acker opnieuw aanleggen omdat een Mariahout speler iets geroepen zou hebben. De tweede poging was wel raak: 1-1. Meteen na de aftrap zette Luuk Leenders met een bekeken lobje Mariahout weer op voorsprong: 2-1. De scheidsrechter floot hierna voor de rustpauze.

In de 2e helft was Dennis Veldpaus zijn tegenstander twee keer te snel af. Zijn voorzetten waren echter twee keer iets te lastig waardoor Luuk Leenders over het doel schoot en Tim Barten voorlangs schoot. In de 70e minuut had Luuk Leenders een prachtige individuele actie. Hij passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal hard in de korte hoek: 3-1. Een voorzet van Tim Barten werd mooi binnengekopt door Stijn v.d. Bogaard en Mariahout liep uit naar 4-1. Mariahout kreeg vele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar in de laatste minuut was het Keldonk spits Jan v.d. Acker die de eindstand bepaalde op 4-2.

Mariahout gaat met 16 punten uit 11 wedstrijden, goed voor een 6e plaats, de winterstop in. Op zondag 28 januari hervatten de Marianen de competitie met een uitwedstrijd tegen SBC.