Afbeelding

Budoclub Beek en Donk bezoekt diverse toernooien

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het zijn in deze laatste maand van het jaar drukke tijden voor de judoka's van Budoclub Beek en Donk. Op 3 december zijn enkele judoka's in Boerdonk bij judoclub Yomotaki op toernooi geweest. Afgelopen zondag werd in Mierlo door de Hechte Band een toernooi voor de beginnende judoka`s georganiseerd. Hieronder volgen de verslagen.

Boerdonk (Yomotaki)
Op zondag 3 december was Budoclub Beek en Donk met 4 judoka's te gast op het lage banden toernooi van judoclub Boerdonk. De judoka's hebben hard gestreden om een mooie prijs in ontvangst te mogen nemen. Luuk van de Vossenberg wist 2 wedstrijden te winnen en behaalde een 2e plaats. Tom van de Bogaart heeft na het laten zien van een paar goede partijen een 3e plaats behaald. Daan van de Bogaart wist met zijn fanatieke inzet een gedeelde 3e plek te behalen. Bart van de Bogaart liet mooie worpen zien en behaalde hiermee een 2e plaats.

Mierlo (De Hechte Band)
Op dit toernooi waren 3 beginnende judoka's actief. Als eerste was Luuk van de Vossenberg aan de beurt. Hij heeft een paar mooie partijen judo laten zien, maar greep steeds net langs de winst. Hij wist een 4e plaats te behalen.

Stef van Gend had een grote poule en heeft een aantal mooie partijen judo laten zien. Een partij wist hij in de laatste seconde met een wazari te winnen. Dit leverde Stef een 4e plaats op. Als laatste was Rik Bolwerk aan de beurt. Rik wist al zijn partijen te domineren met mooie worpen en houdgrepen. Helaas kwam hij bij een partij net onder zijn tegenstander terecht die hem stevig in de houdgreep hield. Toch wist Rik een mooie 2e plaats te behalen. Proficiat aan alle judoka's! Dit was alweer het laatste toernooi van 2017.

Budoclub Beek en Donk wenst iedereen prettige feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar. Dat 2018 weer net zo'n sportief jaar mag gaan worden.