Afbeelding

Kerstmis met het Seniorenorkest

Algemeen Muziek

Lieshout/Mariahout - Het Seniorenorkest, onderdeel van Harmonie St Caecilia, luistert op tweede kerstdag de plechtige Eucharistieviering muzikaal op in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Mariahout. De viering begint om 10.00 uur.

Het Seniorenorkest begon het jaar 2017 in mineurstemming. In de eerste maanden van het jaar zijn twee dierbare leden overleden, namelijk de nestor van het orkest Piet van Kessel en even daarna hebben ze afscheid moeten nemen van Jos de Jong. Jos, had vorig jaar op tweede kerstdag nog met het orkest de kerkdienst in Mariahout muzikaal mee opgeluisterd. Gelukkig kon het orkest door haar vitaliteit de draad daarna weer goed oppakken. In vele verzorgings- en verpleeghuizen zijn de bewoners het afgelopen jaar weer een gezellige middag bezorgd met het breed repertoire aan muziek. Maar het is niet alleen leuk voor het publiek, ook de muzikanten beleven er zelf nog heel veel plezier aan. Het is ook de doelstelling van de vereniging, om op hogere leeftijd nog zo goed mogelijk samen met plezier muziek te maken.

Behalve die gevarieerde muziek heeft het Seniorenorkest, dat sinds 2011 onder leiding staat van Piet van Neerven uit Beek en Donk, ook mooie gedragen muziek in haar repertoire. Daarmee is zij in staat om ook optredens te verzorgen van andere aard, waaronder kerkdiensten.

Het is inmiddels een traditie geworden dat het Seniorenorkest op tweede kerstdag de eucharistieviering in de Mariahoutse Onze Lieve Vrouw van Lourdes kerk van de parochie van de Zalige pater Eustachius muzikaal opluistert. Het orkest is al enkele weken bezig om de muziek daarvoor in te studeren. Behalve veel kerstmuziek worden ook een aantal mooie gedragen muziekstukken gespeeld, zoals Romance van Ludwig van Beethoven, het wereldberoemde muziekstuk The Rose en Pantomime uit Zemire et Azor.

De dienst, die wordt voorgegaan door pater Wester, is dus op tweede kerstdag, dinsdag 26 december in de kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes in Mariahout en begint om 10.00 uur. Maar ook vooraf verwelkomt het orkest iedereen met Engelse Christmas Carols.