Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 0ef3df
Gemeente

Gemeenteraad op bezoek in Mariahout Mariahouts wensenlijstje is groot

Mariahout - Langere openingstijden van het Buurthuis, verkeersremmende maatregelen op 't Broek en een speelpark in D'n Hoge Suute. Enkele wensen van inwoners uit Mariahout die ze de Laarbeekse gemeenteraad meegaven. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse bezoek van de raad aan een van de vier Laarbeekse kernen, dit jaar dus Mariahout.

Buurthuis
In het Buurthuis in Mariahout kregen tien organisaties/verenigingen de kans om hun wens aan de raadsleden voor te leggen. Voetbalvereniging Mariahout en Korfbalclub Flamingo's delen het sportpark en gaven beide aan meer kleedlokalen nodig te hebben. Voorzitter Tiny van Leuken van de KBO sprak de wens uit dat het Buurthuis langer opengaat. "Nu is het een dag in de week open, maar liefst zien we het vaker open gaan. En ook de vakantieperiode is een probleem. In de zomer was het zes weken dicht. Sommigen ouderen zijn dan zes weken verstoken van sociale contacten."

Verkeersonveiligheid
Namens buurtvereniging Ut Bruukske nam Mari Berkvens het woord. De buurtvereniging uit Het Broek schetste de raadsleden en de wethouders en burgemeester Frank van der Meijden het beeld van hoe er door wagens flink gescheurd wordt op het Broek en de Broeksteeg. De buurtverenging rekende zelf uit dat er in de ochtend tussen 07.00 uur en 09.00 uur minimaal 280 auto's door hun buurt rijden, vaak met veel te hoge snelheid. Juist op momenten dat de kinderen naar school gaan. Berkvens. "Het is wachten op slachtoffers", zei Berkvens die graag verkeersremmende maatregelen wil zien zodat het op Het Broek veiliger wordt.

Speelpark
Een ander buurtvereniging, die van d'n Hoge Suute, schetste de raadsleden het beeld voor van het speelpark zoals zij dat graag zouden zien in de toekomst. Een weg afsluiten, een duurzaam speeltoestel, groene afbakening en het liefst zien ze dat hun wijk een woonerf wordt, waar maximaal 15 kilometer per uur wordt gereden, zo gaf Han Leenders namens de buurtverenging aan.

Vruchtbare middag
Ook onder meer het Openluchttheater Mariahout (professionaliseringsslag) en tienerwerk Yammas (een eigen plek, of Wifihotspot op het Oranjeplein) kregen het woord op de middag die door Zorg om het Dorp werd georganiseerd. Een vruchtbare middag die hopelijk voor de betrokkenen een positief vervolg krijgt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>