Archieffoto van de eerste cursus
Archieffoto van de eerste cursus

20 Deelnemers aan tweede cursus Politiek Actief

Algemeen Politiek

Laarbeek - Na het succes van de eerste cursus Politiek Actief in Laarbeek, is besloten om een tweede cursus te organiseren. Hiervoor hebben zich 20 deelnemers aangemeld. Samen met de 25 deelnemers aan de eerste cursus, is dat een mooi resultaat.

"We bieden de mogelijkheid aan inwoners om meer te weten te komen over politieke besluitvorming en hoe een gemeentebestuur werkt. Ik word wel blij van 45 inwoners die aangeven hierin geïnteresseerd te zijn", aldus een tevreden burgemeester Frank van der Meijden. Nog ruim voor de verkiezingen ontvangen de deelnemers hun certificaat.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten met elk een ander thema. Naast theoretische kennis komen ook vaardigheden, zoals debatteren, aan de orde . Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Onder andere burgemeester Frank van der Meijden geeft een deel van de lessen, maar er zijn ook bijeenkomsten met politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

De data van de bijeenkomsten zijn: 11 januari 2018: Introductie/kennismaking en de gemeente; 18 januari 2018: De gemeenteraad; 25 januari 2018: Debatteren; 1 februari 2018: Raadsvergadering bijwonen en uitreiking certificaten.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de politieke arena van de gemeente: de raadszaal van het gemeentehuis.