3D zebrapad
3D zebrapad

Slim 3D-zebrapad bij Sparta'25

Algemeen Verkeer

Redacteur: Mariëlle de Beer

Laarbeek – Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voornemen tot het aanleggen van een zebrapad aan de Heereindsestraat in Beek en Donk, ter hoogte van voetbalvereniging Sparta'25. Het oorspronkelijke idee is afkomstig van de jeugdgemeenteraad.

Veiligheid voorop!
De jeugdgemeenteraad zet zich volop in voor verkeersveiligheid. Het idee om bij Sparta'25 een zebrapad aan te leggen is daar een goed voorbeeld van. Omdat de parkeerplaatsen van de voetbalvereniging zich inmiddels aan de overkant van de Heereindsestraat bevinden, wordt er veelvuldig overgestoken. De aanleg van een zebrapad op die plek moet ervoor zorgen dat veiliger de weg overgestoken kan worden.

Opvallend zebrapad
Om dit laatste extra kracht bij te zetten, zal er een 3D-zebrapad worden aangelegd. Voetbalvereniging Sparta'25 heeft spontaan de handen ineengeslagen met de jeugdgemeenteraad. Afgelopen week is ter vooraankondiging door beide partijen en in aanwezigheid van burgemeester Van der Meijden een spandoek opgehangen waarmee de komst van het zebrapad geduid wordt.

Opening
"Zodra de winter voorbij is en er geen sneeuw meer valt, hopen we te kunnen starten met de aanleg", bevestigt een woordvoerster van de gemeente. "Alsdan zal het zebrapad op een woensdagmiddag op ludieke wijze geopend worden." Het plan ligt vanaf vrijdag zes weken ter inzage.