De leden van Runnersclub Lieshout, die tweede kerstdag meededen aan de Kerstloop
De leden van Runnersclub Lieshout, die tweede kerstdag meededen aan de Kerstloop

Runnersclub Lieshout presteert in drukke Kerstloop Gemert

Sport Sport

Lieshout/Gemert - Het is een traditie aan het worden voor de lopers van Runnersclub Lieshout: tweede Kerstdag Kerstloop in Gemert. Ondanks de slechte weersvoorspellingen, was het prima loopweer. Vanuit Runnersclub Lieshout deden 13 leden mee. De start en finish waren voor het kasteel. Verder was het 2,5 lange parcours afwisselend met zandpaden, klinkerweg en fietspaden. De trimmers konden kiezen voor 1, 2, 3 of 4 ronden van 2,5 kilometer

10 kilometer
Paul Cooijmans was in Gemert de snelste RCL-er. Hij liep weer bij de beste lopers mee en behaalde een mooie 13e plaats op de 10 kilometer in 41:08. De met 17 jaar nog onervaren Bryan Sterken ging te snel van start en moest dit later bekopen met een inzinking. Toch behaalde hij nog een prima tijd van 42:51. De jaren hebben op Evert Brouwers geen vat. Hij liep ook nu weer een tijd van 44:22. Rudy van Kempen finishte na een sterke race in 47:30. Twan Serken had een goede slotronde. Dit leverde een tijd van 48:23 op. Mies van Berlo en zoon Bart van Berlo maakten de 4 rondjes gezamenlijk vol in 48:43. Karin Bekkers kon lang mee in het groepje van Twan, Mies en Bart, maar moest in de laatste ronde wat terrein prijsgeven. Daarbij kwam ook nog dat ze na de laatste ronde vergat rechtsaf te draaien naar de finish. Uiteindelijk bleef de klok stilstaan op 50:22. Geert Welten stond helaas niet op de uitslagenlijst maar zijn eigen geklokte tijd was 52:25.

Andere prestaties
Ook op de 7.5 kilometer was het een spannende wedstrijd. Harold van der Vliet finishte in 40:06 op de voet gevolgd door Marcel van Aspert in 40:08. Runner van het jaar in 2016 Karin Streeder volbracht de 3 ronden in 42:21. Daniëlle de Hoon liep in Gemert één van haar eerste wedstrijden. Zij koos voor de 5 kilometer en finishte in 32:50. Runnersclub Lieshout had ook nog enkele gastlopers. Zij zijn nog geen lid, maar wat nog niet is, kan komen, zeker gezien de tijden die er werden gelopen. Rob Streeder liep de 10 kilometer in 49:43. Karin van Aspert de 7,5 kilometer in 46,16 en Monique Sterken de 2,5 kilometer in 19:55. Verder stond op de deelnemerslijst Gail Marges, maar zij is niet van start gegaan. Herman Segers voelde zich niet fit om te lopen en fungeerde daarom als fotograaf, waarvoor dank.