Afbeelding

Hurkmans Plaatwerk als koploper kerstreces in

Sport Sport

Beek en Donk – Hurkmans Plaatwerk BV werpt zich steeds nadrukkelijker op als titelkandidaat nummer 1 in de B-klasse van het WAC zaalvoetbal. Een comfortabele 6-1 overwinning op de lage middenmoter BrabantTent maakten deze favorietenrol meer dan waar. De wedstrijd lag al snel in het slot, nadat G. Hurkmans en R. van der Ligt binnen zeven minuten de 3-0 voorsprong op het bord hadden geschoten. Bij de 4-0 wist BrabantTent Hurkmans even kort in verlegenheid te brengen, maar die was vlak voor het einde weer snel weg. Hurkmans duikt zo de korte winterbreak in met een ruime voorsprong op de nummer 2.

Meulensteen/Van Lieshout
De nummer 2 draagt de naam Meulensteen/van Lieshout. Enigszins verrassend, maar dat neemt niet weg dat ze die plek dikverdiend opeisen. Ook in hun laatste duel voor de jaarwisseling toonden ze aan over veerkracht en een prima dosis geduld te beschikken. Nadat Café Thuis, de opponent van deze avond, de voorsprong brutaalweg pakte, wist Meulensteen deze opgelopen achterstand gedegen om te draaien in een 4-1 overwinning. Topschutter J. van der Putten was wederom van grote waarde getuige zijn drie treffers in dit duel. Meulensteen won zo voor de 6e maal in het lopende seizoen. Café Thuis hoopt op een ommekeer in 2018, aangezien het in dit seizoen nog niet wist te winnen.

FC van de Burgt
Winnen is er voor FC van de Burgt dit jaar ook te weinig bij. De nummer 4 van de ranglijst verloor voor de 5e maal een duel dit seizoen. DK Garagebedrijf mocht drie punten bijschrijven en zich zo losmaken van FC van Burgt, aangezien beide rivalen voorafgaand aan dit duel op gelijke hoogte stonden. Het duel kende een evenwichtig verloop, welke op een kwartier voor het einde al haar beslissende doelpunt kende. T. van Oort was de gevierde man aan DK-zijde. Het zenuwslopende laatste kwartier kende verder geen bal meer tegen de touwen, waardoor de punten naar de garagemannen gingen: 3-2.

A-Klasse
In de A-klasse werd op deze WAC-slotavond van 2017 één duel afgewerkt. Aben & Slag Advocaten nam het op tegen de runner-up Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. In de aanvangsfase was het F. Raijmakers die Aben & Slag naar de 1-0 voorsprong schoot. Lindeboom werd daardoor wakker geschud en nam het heft snel in handen, waardoor even later de opgelopen achterstand was omgebogen in een 4-1 voorsprong. T. Kuypers bracht op 10 minuten voor het einde de spanning terug in het duel en passeerde de doelman van dienst in korte tijd tweemaal. De 4-4 hing in de lucht, maar viel niet. T. Kluijtmans (zijn 2e) en R. Klomp Bueters (hattrick) beslisten samen het duel. Lindeboom blijft middels deze 6-3 zege in het spoor van de koploper. Aben & Slag vindt zichzelf terug in de middenmoot.