Het team van VV Mariahout JO13-1 is kampioen!
Het team van VV Mariahout JO13-1 is kampioen! Foto: VV Mariahout

Mariahout JO13-1 kroont zich tot kampioen

Mariahout - Op 23 december speelde Mariahout JO13-1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Keldonk/Boerdonk O13-1. Beide teams waren een week eerder kampioen geworden zonder te voetballen. Vanwege de sneeuwval waren de wedstrijden op deze laatste speeldag afgelast. De wedstrijden zouden niet meer ingehaald worden. Een echt kampioensfeest zou dus uitblijven. Ware het niet dat Keldonk/Boerdonk de boys van VV Mariahout O13-1 uitdaagden om voor de Kerstdagen toch nog de groene mat te betreden. Na deze wedstrijd konden beiden teams zo alsnog het kampioenschap vieren.

De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd onder luid publiek. Beide teams hadden een groot aantal fans meegenomen. In de eerste minuut was het al raak. Wessel Maas nam de bal met een katachtige sprint mee en schoot op goal. Via de keeper ging de bal het doel in, 1-0 voor de kampioenen uit Mariahout. Niet lang daarna sprintte Bart van Rooij naar de goal en speelde de keeper voorbij, waardoor een stand van 2-0 zichtbaar werd op het scorebord. Ook een derde goal kon niet lang uitblijven, Simon Barten scoorde het derde doelpunt voor Mariahout. Nog geen vijf minuten later wist Bart van Rooij opnieuw het doel te vinden, 4-0!

De boys van Keldonk/Boerdonk gaven niet op en bleven volop strijden. Bij dit soort wedstrijden hoort een duwtje en een tackle, echter bij een overtreding van een van de verdedigers van Mariahout kon de scheidsrechter niets anders dan een penalty geven. De penalty werd goed benut door Keldonk/Boerdonk. Met een 4-1 stand werd het rust.

De tweede helft was rommelig. Keldonk/Boerdonk speelde verdedigend met een paar spelers die klaar stonden voor de counter. Er werd niet meer gescoord in de tweede helft. De scheidrechter luidde het eindsignaal waarmee de champagneflessen, vuurwerk en liederen in gang gezet konden worden. Beide teams sloten de eerste helft van het seizoen met een tevreden gevoel af.

VV Mariahout wil Mariahout O13-1, gesponsord door Peter van den Heuvel metselwerken, van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap. Een knappe prestatie.