Ontmoetingsruimte Zonnetij krijgt nieuwe invulling

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel – Woningcorporatie woCom en zorgorganisatie de Zorgboog willen graag de ontmoetingsruimte in Zonnetij in Aarle-Rixtel open houden voor de bewoners van het appartementengebouw. Beide organisaties zoeken gezamenlijk naar een nieuwe, langdurige invulling omdat Savant Zorg per 1 januari vertrekt uit de centrale ruimte van het appartementengebouw.

In het ontmoetingscentrum van Zonnetij verzorgde organisatie Vierbinden activiteiten die een grote bijdrage leverden aan het welzijn van ouderen en het tegengaan van vereenzaming. Savant, financier van de vaste lasten van deze ruimte, droeg zorg voor de betaling van huur- en exploitatiekosten. Door het wegvallen van structurele subsidie vanuit het rijk krijgt Savant hiervoor geen financiële middelen meer.

Ontmoetingsruimte blijft open
WoCom is eigenaar van het appartementengebouw en vindt het belangrijk dat de ontmoetingsruimte en de huidige voorzieningen blijven bestaan voor de bewoners en omwonenden van Zonnetij. "Wij vinden het belangrijk dat iedereen goed kan wonen, een thuis krijgt. Een thuis is veel meer dan een woning. Het gaat om een plek waar je thuis komt en je je thuis voelt", vertelt Mirjam Kräwinkel, directeur-bestuurder van woCom. "Daar staan we voor: voor goed wonen. Daarbij is ook de woonomgeving belangrijk. Zoals de ontmoetingsruimte in dit gebouw. Die vervult ook een belangrijke wijkfunctie."

Nieuwe invulling
Omdat de ontmoetingsruimte gezelligheid brengt en eenzaamheid onder de ouderen kan tegengaan, is de lokale woningcorporatie in gesprek met de gemeente en zorgorganisatie de Zorgboog om een nieuwe invulling te geven aan het ontmoetingscentrum. "De Zorgboog onderzoekt momenteel de mogelijkheden om een passende invulling te geven aan de ontmoetingsruimte en de voorzieningen die daar werden geboden. In Zonnetij wonen veel mensen met een zorgpakket. Wij willen hen en de omwonenden graag een plek van ontmoeting bieden", aldus Ton Borghs, lid raad van bestuur van de Zorgboog. "In de tussentijd blijft deze gewoon open en gaan de activiteiten voorlopig door", vult Mirjam Kräwinkel aan. "Wij hebben de vloer en vitrage in de ontmoetingsruimte al overgenomen van Savant, zodat deze kunnen blijven liggen en hangen. De Zorgboog zorgt voor het meubilair."

Op 8 januari wordt het meubilair van Savant Zorg vervangen door meubilair van de Zorgboog. De ontmoetingsruimte is in verband met deze verhuizing op 8 januari gesloten.