Mieke van de Broek en haar moeder bij de tovertafel
Mieke van de Broek en haar moeder bij de tovertafel

Feestelijke onthulling Tovertafel in Franciscushof

Algemeen Senioren

Lieshout – De feestelijke onthulling van de Tovertafel in woonzorgcentrum Franciscushof in Lieshout vond op donderdag 21 december plaats. Hiermee kwam de droom van Mieke van de Broek, dochter van een bewoonster Kleinschalig wonen in Franciscushof uit.

Mieke van de Broek startte in april 2017 met veel energie en inzet een grote sponsoractie met als doel het realiseren van een Tovertafel in Franciscushof. Mede dankzij haar enorme inzet vond zij vele mensen binnen en buiten Lieshout bereid een financiële bijdrage te leveren, waaronder de Stichting Steun Welzijnszorg Helmond.

Tovertafel
De Tovertafel is een soort diaprojector die tegen het plafond hangt. In plaats van dia's projecteert de computer beelden op een tafel. Die beelden reageren op de hand- en armbewegingen van de personen die om de tafel zitten: een rollende bal die je weg kan tikken, herfstbladeren die zich laten opvegen en waar lieveheersbeestjes doorheen lopen, zeepbellen die je kan laten knappen. Virtueel en interactief 'spelen met licht' dus. De Tovertafel brengt mensen in beweging en creëert waardevolle interacties tussen bewoners, familieleden en de zorgverleners. Op diverse locaties van de Zorgboog is inmiddels een Tovertafel te vinden. Dankzij Mieke van de Broek nu dus ook in Franciscushof!

Mieke, woonzorgcentrum Franciscushof en de Zorgboog willen graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen deze droom te realiseren.