Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Bijna 100 teams strijden mee in Kwizut 2017

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - De 7e editie plaats van Kwizut vindt vrijdag 29 december plaats. Bijna 100 teams gaan strijden tijdens deze dorpskwiz voor 'Het Slimste Team' van 2017. De ca. 2900 deelnemers staan in de startblokken om ook dit jaar weer een fantastische avond te beleven. Elk team heeft in de voorbereiding al een Facebookpagina aangemaakt die gebruikt gaat worden tijdens de kwiz.

Aan de deelnemende teams is gevraagd om 2 teamleden af te vaardigen naar Sporthal D'n Ekker waar de start plaatsvindt vanaf 18.30 uur. Het inleveren van de spelboeken geschiedt dit jaar in Muziekcentrum 't Anker. Op het podium worden de deelnemers op spectaculaire wijze in het licht gezet vanaf 23.00 uur. De organisatie dankt de deelnemers hiermee voor hun geweldige inzet. Hierbij is publiek overigens welkom.

Soorten vragen
De vragen zijn zeer verschillend van aard en zijn verdeeld over diverse categorieën. Naast het stellen van vragen worden de deelnemers ook gevraagd doe-opdrachten te verwezenlijken.

Traditioneel zijn er de categorieën; de Geheime Opdracht, de Sponsorvraag en D'n Hort Op. Deze laatste categorie is een buitenopdracht. De deelnemers worden gevraagd in het dorp te zoeken naar aanwijzingen die helpen bij het oplossen va de vraag. Om de veiligheid rondom Kwizut extra aandacht te geven is voor deze opdracht een maximum snelheid van 25 km/h aangegeven. Vanzelfsprekend vraagt de organisatie de deelnemers om de reflecterende hesjes te dragen en zich te gedragen als 'een heer/dame in het verkeer'.

Live op Omroep Kontakt Laarbeek
Om niet alleen de deelnemers aan Kwizut maar ook andere belangstellende te laten genieten van dit evenement wordt de avond live uitgezonden door de lokale omroep Omroep Kontakt. De TV-uitzending is voor de kijkers binnen de bebouwde kom te volgen via TV-zender. Voor het publiek in het buitengebied is Omroep Kontakt Laarbeek te volgen via de website (www.kontaktfm.nl), live-stream Omroep Kontakt Laarbeek.

After Party
Chantal en Dave van de Burgt hebben hun team weer gereed staan vanaf 23.30 uur om iedereen van een hapje en drankje te voorzien tijdens de After Party die tot ca. 03.00 uur gaat duren. Ook hier is iedereen van harte welkom. Café Zaal van de Burgt, Heuvelplein 21 Beek en Donk.