Afbeelding

Geslaagde Kerstwandeltocht in Lieshout

Algemeen Algemeen

Lieshout - Een groot aantal kinderen en senioren hebben vrijdagochtend 22 december de kerstwandeltocht in Lieshout gelopen. Deze tocht was opgezet door Monika Slaets van Project 'Samen' in samenwerking met Tine van Lieshout van OBS het Klokhuis en Carla Jaspers en Piet van de Kam van Franciscushof in Lieshout. Het doel van deze samenwerking is dat jong en oud samen activiteiten gaan opzetten en zo op een laagdrempelige manier met elkaar omgaan en van elkaar leren.

Met een lange stoet van kinderen met kerstmutsen, bewoners van Franciscushof en mensen die gebruik maken van de beweegtuin gingen ze op pad. Een gezellige wandeltocht met een aantal rustpunten. Bij het eerste rustpunt lazen twee engeltjes van OBS het Klokhuis het kerstverhaal voor. De bewoners zorgden voor koffie en thee. De ouderen genoten zichtbaar van het verhaal en de aandacht. Daarna ging de tocht verder naar de Ribbiusstraat. Daar kon iedereen een kerstwens opschrijven en werden kaarsen en sterretjes aangestoken. De stoet kwam na het invullen van alle wensen weer in beweging, op weg naar de kerk. Toen iedereen had plaatsgenomen zongen de kinderen prachtige kerstliedjes. Inmiddels waren ook de bewoners van kleinschalig wonen aangesloten en zo kon iedereen genieten van de kerstsfeer in de kerk. Zo nu en dan hoorde je zacht geneurie vanuit de groep, een stukje herkenning.

Het eindpunt was Franciscushof waar iedereen lekker warme chocolademelk kreeg en een stuk kerstbrood. Ook hier zongen de kinderen nog mooie kerstliedjes. Tevreden gezichten, blozende wangen van het buiten zijn, positieve geluiden. Een prachtig einde van een zeer geslaagde kerstwandeltocht. Volgend jaar zeker weer.