Jan Gruijters werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 75-jarig lidmaatschap bij ASV'33. Links zijn vrouw Annie
Jan Gruijters werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 75-jarig lidmaatschap bij ASV'33. Links zijn vrouw Annie

86-jarige Jan Gruijters 75 jaar lid van ASV'33

Sport Algemeen

Aarle-Rixtel - Zo vaak zie je het niet. Iemand die 75 jaar lid is van een vereniging. Jan Gruijters uit Aarle-Rixtel bereikte deze bijzondere mijlpaal wel. Afgelopen zondag werd hij gehuldigd voor zijn 75-jarig lidmaatschap van voetbalvereniging ASV'33 uit Aarle-Rixtel.

86 jaar is Jan, geboren in 1931, terwijl de voetbalclub pas werd opgericht in 1933. En hoewel zijn gezondheid hem af en toe in de steek laat, met kerst lag hij nog in het ziekenhuis vanwege een tia, bezoekt hij zo vaak als het kan de wedstrijden van het eerste elftal. Uit en thuis. Toen Jan in de Tweede Wereldoorlog lid werd van ASV'33 ging hij ook al mee met wedstrijden van het eerste. "Toen werd er wel dichterbij gespeeld dan nu, maar was er bijna geen vervoer. Chrisje van den Elzen had een transportbedrijf en een vrachtwagen. Ging er op zondag een kap over de laadbak en daarin gingen alle spelers en supporters mee naar de uitwedstrijd", vertelt Jan thuis aan de tafel in Zonnetij.

Jan was een aardige voetballer, maar geen echt talent zoals hijzelf omschrijft. Zijn bestuurlijke kwaliteiten werden wel snel opgemerkt en als midtwintiger trad hij al toe tot het bestuur van ASV'33. "Ik denk toen ik 23/24 was. Het hele bestuur trad toen af, alleen Theo van den Boogaard, bleef zitten. Toen vroegen ze mij. Ik werd penningmeester." Negentien jaar lang zou Gruijters het vol houden als beheerder van de centen bij ASV'33. En wie denkt dat het dan wel genoeg was geweest voor hem als bestuurslid, die had het goed mis. Hij werd voorzitter en zou dit ook nog eens negentien jaar volhouden. Onder zijn leiding kreeg ASV'33 een tribune en werd ook de kantine flink onder handen genomen.

Na 38 jaar bestuurslid te zijn geweest gaf Gruijters de voorzittershamer uit handen en ging hij het (iets) rustiger aan doen. Maar het trouw blijven bezoeken van duels van het eerste bleef hij doen, net zoals zijn traditionele woordje op de jaarvergadering als ere-voorzitter. "Het huidige bestuur wil ik een compliment geven, ze hebben het goed voor elkaar."

Zondag werd Gruijters, die eerder al een koninklijke onderscheiding kreeg voor al zijn verdiensten voor de club, in het zonnetje gezet bij ASV'33 tijdens de nieuwjaarsreceptie. Tevens werden ook de andere jubilarissen gehuldigd. Vincent Burgers, Ronnie Heijmans, Martijn Hendriks, Frank Nooijen, Rob Royackers, Rene de Vries en Sander van den Waarsenburg waren 25 jaar lid. Adrie van der Vleuten, Carlo Biemans en Carlo Vlamings (laatste twee waren niet aanwezig) zijn al veertig jaar lid van ASV'33 en Geert Raaijmakers en Adri Vogels zelfs zestig jaar.

De gehuldigde (aanwezige) jubilarissen