Nationale Voorleesdagen 2018

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari vinden de Nationale Voorleesdagen 2018 plaats. Het prentenboek van het jaar 'Ssst! De tijger slaapt' geschreven door Britta Teckentrup, staat natuurlijk in de schijnwerpers. In de vestigingen van Bibliotheek De Lage Beemden wordt voorgelezen en worden activiteiten georganiseerd. Voor alle kinderen tot en met 6 jaar die lid worden van de bibliotheek ligt een kleine verrassing klaar (zolang de voorraad strekt).

Voorleesfeest in de bibliotheek
In de bibliotheken Boekel, Gemert en Beek en Donk wordt 's middags voorgelezen op woensdag 24 januari van 15.30 - 16.00 uur.

Pyjamaparty in de bibliotheek
In de bibliotheken Lieshout, Aarle-Rixtel en Bakel gaan ze in het donker voorlezen. Kinderen die wel van een beetje spanning houden mogen in hun pyjama naar de bibliotheek komen. De pyjamafeestjes vinden plaats op maandag 22 januari in Lieshout, dinsdag 23 januari in Aarle-Rixtel en woensdag 24 januari in Bakel. Steeds om 18.00 uur.

Knutselwedstrijd
Bij feest horen ballonnen! Daarom worden kinderen uitgedaagd om zelf een ballon te maken. Knutselen of versieren, alles kan. De ballon kan worden ingeleverd tijdens één van de voorleesfeestjes of vóór vrijdag 2 februari in één van de vestigingen van de bibliotheek. Graag met vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer. De ballonnen worden in de bibliotheken gehangen. Voor de winnaar van elke gemeente stelt Bakkerij van de Ven een heerlijk taartje beschikbaar.