Vrijwilligster van het jaar Toos van Bussel, wandelaar van het jaar Gerrie van de Rakt en runster Mireille de Ridder
Vrijwilligster van het jaar Toos van Bussel, wandelaar van het jaar Gerrie van de Rakt en runster Mireille de Ridder

Nieuwjaarsreceptie Runnersclub Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout – De Nieuwjaarsreceptie van Runnersclub Lieshout vond plaats in het Buurthuis van Mariahout en werd voorafgegaan door een fijne winterwandeling van ongeveer 8 kilometer. Na de wandeling was er voor ieder soep en een worstenbroodje.

In zijn nieuwjaarstoespraak sprak voorzitter Hans Janssen over de evenementen die afgelopen jaar zijn georganiseerd en waar veel vrijwilligers zich voor hadden ingezet. De reanimatiecursus die door de vereniging werd aangeboden en waar 24 leden gebruik van maakten. De cursus krijgt in 2018 een herhaling. Verder presenteerde de voorzitter het nieuwe RCL shirt met het nieuwe logo erop en de sponsors.

In tegenstelling tot andere jaren werden dit jaar eerst de trainers naar voren geroepen en onder luid applaus bedankt voor hun bekwame diensten. Als dank werd hun een enveloppe met inhoud aangeboden.

De runner van het jaar werd bekend gemaakt door Loes Janssen. Al snel bleek het om een runster te gaan en iemand die in 2017 de meeste wedstrijden had gelopen. Runster van het jaar werd Mireille de Ridder. Zij kreeg het bijbehorende beeldje en de bloemen uitgereikt.

Peter Verhagen maakte de wandelaar van 2017 bekend. Deze persoon liep dit jaar voor het eerst de vierdaagse van Nijmegen. Wandelaar van 2017 werd Gerrie van de Rakt. Ook zij kreeg een mooi beeldje en natuurlijk de bijbehorende bloemen.

De vrijwilliger wordt elk jaar door de leden gekozen. Dit jaar werd er weer veel gestemd en zaten de eerste 3 kandidaten dicht bij elkaar. De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar Toos van Bussel. Toos is het afgelopen jaar bij bijna bij elke activiteit van RCL betrokken geweest. Ook voor haar was er een beeldje en bloemen.

De Oranjeloop gaat verdwijnen, na 30 jaar is het tijd voor iets nieuws. Hans leenders presenteerde de nieuwe 'Bavaria Kings & Queens run'. Door de teruglopende belangstelling voor de Oranjeloop is gekozen voor deze nieuwe opzet. De nieuwe 'Bavaria Kings & Queens run' wordt gehouden op Koningsdag 27 april in samenwerking met het Oranjecomité. Start is om 11.00 uur. Het parcours gaat alleen door de kom van Lieshout, is 2,5 kilometer lang en kan maximaal 4 keer worden afgelegd, dus 10 kilometer. Start en finish zijn voor het Bavaria Brouwerijcafé.

De middag werd nog voorgezet onder het genot van een drankje en werden alle goede voornemens uitgewisseld.