De aftredende bestuursleden Harry van Keulen en Pieter Driessens met partners
De aftredende bestuursleden Harry van Keulen en Pieter Driessens met partners

'De Laarbeekse Veteranen' openen het nieuwe jaar

Algemeen Algemeen

Beek en Donk – Vereniging 'De Laarbeekse Veteranen' opende zaterdag 13 januari in Café-zaal De Tapperij het nieuwe jaar met een receptie en de Algemene Ledenvergadering. Na het schudden van de handen en een korte toespraak bracht voorzitter Bert Pellegrino een toost uit op 2018. Daarna nam het bestuur plaats achter de bestuurstafel en opende de voorzitter de Algemene Ledenvergadering 2018.

Het verslag van de vorige Algemene Ledenvergadering de ingekomen stukken en het verslag van activiteiten werden vlot afgewerkt waarna ook de financiële kanten werden belicht. Voor de laatste keer door de aftredende penningmeester Pieter Driessens. Die zijn inspanningen beloond zag met het dechargeren van het financiële beleid en een applaus van de leden. Ook de begroting voor 2018 werd besproken. Voor aanvulling van het bestuur hadden zich helaas geen kandidaten aangemeld en daarmee was de tijd gekomen om na exact 13 jaar en 1 dag 'besturen' afscheid te nemen van Pieter Driessens en Harry van Keulen. Zij ontvingen een envelopje met inhoud en de beide dames, Mieke en Annemie, kregen van de voorzitter een kus en een prachtige bos bloemen. Beide heren blijven nauw bij de Vereniging betrokken en blijven ook organisatorisch hun steentje bijdragen. Bestuurslid Wim Neilen neemt de taak als penningmeester van de heer Driessens over. Het nu driekoppige bestuur blijft zoeken naar geschikte kandidaten om het bestuur te versterken.

Een enveloppe en bos bloemen viel ook ten deel aan oud-voorzitter Jan Verkuijlen en zijn echtgenoot Nell. Door omstandigheden hadden zij dit verlate presentje nog tegoed vanwege Jans afscheid van het bestuur bij de vorige Algemene Ledenvergadering.

Hierna volgde de benoeming van de Kascontrolecommissie en de rondvraag waarmee de vergadering werd afgerond. Al snel werden er herinneringen over de verschillende missies opgehaald maar ook actuele zaken besproken. Onder het genot van een drankje ontstond er al snel de gezellige sfeer die dit soort bijeenkomsten al jaren kenmerkt.

Na een altijd geanimeerde prijsuitreiking van de loterij was inmiddels ook het Indisch buffet opgesteld en kon men de inwendige mens gaan versterken.

Het 45e verenigingsjaar van de Laarbeekse Veteranen was op een prettige manier geopend.