Eervol verlies voor T.V. 't Slotje

Retie (België)/Beek en Donk – De derde wedstrijd van het teamtennisseizoen stond afgelopen zondag op het programma in de eerste divisie tegen Teamtennis Turnhout. Dit werd een mooie proef tegen een hele sterke tegenstander, die zowel nationaal als internationaal spelende spelers in de gelederen heeft. Dit is ook de gedoodverfde kampioenskandidaat.

In de categorie t/m 12 werden de tweede meisjessingel en de dubbel cadeau gedaan door ziekte tegenstandster. Wel hadden Meike van Oosterwijk en Senna Willemsen de tegenstandster het vuur aan de schenen gelegd. Vooral de tweede set kon Willemsen zelfs een tiebreak afdwingen tegen de 12-jarige en 1 meter 80 Lise. De jongens Jasper van Cleef en Ruben Snow konden alleen volgen in de singels en dubbel.

Tot en met 14 jaar kon alleen Teun Jongmans de overwinning over de streep trekken. Hij won na een spannende eerste set tiebreak, de tweede set met gemak (6-2). Wouter de Jong kon zijn wil niet opleggen en verloor in twee sets (2-6/1-6) tegen de nummer 5 van België, na wel 2-1 voor gestaan te hebben. Meike Lahaye had moeite met het powerspel van de tegenstandster (6-2/6-0. Nienke van de Rijdt verloor met 6-0/6-0, maar had in de games wel kansen. De dubbel van Lahaye & van de Rijdt werd verloren, net als de dubbel van de Jong/Jongmans.

't Slotje kon in de categorie t/m 16 de meeste potten breken. Maud van Oosterwijk wist haar tegenstandster in de tweede set vast te zetten in een baselinegevecht, na de eerste set nipt te verloren (5-6/6-4). Tom Booy won in een waar gevecht een puntje voor het team (6-5/5-6). Maaike Jongmans kon samen met Maud van Oosterwijk de tweede set met agressiever spel naar zich toe te trekken. De tweede meisjesenkel werd een opgave van de Belgische tegenstandster.