Archieffoto: Hardlopers in Lieshout tijdens de 'Oranjeloop'
Archieffoto: Hardlopers in Lieshout tijdens de 'Oranjeloop' Foto: Joost Duppen

Ren mee in 'Bavaria Kings en Queensrun'

Sport Evenementen

Lieshout – Loop je al hard of wil je ermee beginnen? Dan is hier een mooie, nieuwe uitdaging. Runnersclub Lieshout organiseert namelijk op Koningsdag, vrijdag 27 april 2018, de 1e editie van de Bavaria Kings en Queensrun. Inschrijven hiervoor kan nu al.

"Loop in Bavaria City"
Beginnende hardlopers – en gevorderde lopers – kunnen vanaf maandagavond 19 februari onder professionele begeleiding trainen bij de Runnersclub in Lieshout voor deze nieuwe run. Zo sta je op Koningsdag goed voorbereid aan de start. Hans Leenders, van Runnersclub Lieshout, vertelt enthousiast: "Het wordt een leuke loop, waarbij geen topsnelheden gelopen hoeven te worden, maar waaraan meedoen het belangrijkste is. Het startschot wordt gelost door onze eigen Willem en Máxima. De loop is al 's morgens en de start en de finish is voor het Bavaria Brouwerij Café. Het parcours gaat door de kom van Lieshout en dat maakt het aantrekkelijk voor de lopers én voor het publiek. Na de loop hou je nog genoeg tijd over om andere dingen te doen of om lekker na te genieten op het terras. Je sportieve prestatie heb je immers al geleverd!"

Speciaal aanbod voor nieuwe lopers
De Runnersclub wil graag veel mensen op de been krijgen bij dit nieuwe evenement. Hans vertelt: "We starten speciaal op maandagavond 19 februari om 19.30 uur met de hardlooptraining voor mensen die mee willen doen. Onze trainer John Pennings begeleidt deze groep. En ik wil benadrukken dat je niet moet denken dat je gelijk goed moet kunnen hardlopen. Als je maar aan de gang bent en op Koningsdag lekker loopt. We gaan zelfs de eerste vijf beginnende Laarbeekse lopers per dorp (Lieshout, Aarle-Rixtel, Mariahout en Beek en Donk) belonen met gratis deelname, een loopshirt en een goodiebag! De eerste twintig mensen die zich aanmelden, vallen gelijk in de prijzen. Is dat wat voor jou, mail dan naar: kingsqueensrun@gmail.com"

Ook voor prinsen en prinsessen
Jonge hardlopers, leerlingen van de basisschool, kunnen natuurlijk ook lekker rennen in Lieshout. Dit gebeurt over een afstand van 500 meter. Na de gezamenlijke warming-up om 9.30 uur, hollen zij weg om 9.45 uur. Dat belooft een goed begin van Koningsdag te worden met de lopers van de toekomst.

Loterij onder de voorinschrijvers
Twijfel je nog? Misschien niet meer, als je weet dat er nu al prijzen verloot worden onder de voorinschrijvers. Bijvoorbeeld van Bavaria Brouwerij Café, Jumbo, DIO Mark etc. Uw redacteur gaat ook meetrainen om de beginnersgroep letterlijk en figuurlijk te volgen. Meer informatie nodig? Bel met trainer John Pennings, tel. 06–50281483 of kijk op kingsqueensrun.nl.