Aston Egelmeers
Aston Egelmeers

Wintersportfanaat klaar voor Winterspelen

Algemeen Sport

Mariahout - Nog één nachtje slapen en dan gaan ze weer van start: De Olympische Winterspelen. Er zullen weer veel Nederlanders voor de buis zitten om bijvoorbeeld te kijken naar spannende schaatswedstrijden of een leuk potje ijshockey. De vraag is alleen, hoe merk je de sfeer van de Spelen in Laarbeek? MooiLaarbeekTeenz heeft in ieder geval een wintersportliefhebber gevonden. Aston Egelmeers vertelt over zijn sport dat oordeel is van de Winterspelen.

Informatie over de Spelen
De 23ste editie van de Olympische Spelen zijn dit jaar in Pyeongchang, Zuid-Korea. De openingsceremonie is op 9 februari en de sluitingsceremonie op 25 februari. Er zullen naar schatting ongeveer negentig landen meedoen. De sporten waar de deelnemers medailles kunnen winnen zijn: Biatlon, curling, ijshockey, rodelen, schaatssporten, skisporten en sleesporten. De drie laatstgenoemden zijn ook weer te verdelen in verschillende onderdelen. Hoewel het niet makkelijk wordt, zal de Nederlandse ploeg er alles aan doen om meer (gouden) medailles te halen dan in Sochi. Daar wonnen de sporters acht keer goud, drie keer zilver en negen keer brons.

Aston's passie
Aston Egelmeers (24) komt uit Mariahout en werkt bij een fabriek voor de voedselindustrie. Dat klinkt niet zo bijzonder, toch heeft hij iets speciaals meegemaakt. Hij heeft van zijn zevende tot zijn twintigste gesnowboard. Hij heeft grote successen behaald, vooral zijn laatste vijf jaar. Hij nam deel aan wedstrijden en werd opgenomen in de Nederlandse selectie. Hij startte ook veel op internationale wedstrijden buiten Europa, bijvoorbeeld Canada en de Verenigde Staten. Dit deed hij op de onderdelen Slopestyle, Big air en Halfpipe. Per maand zo'n twee à drie wedstrijden. Helaas moest Aston stoppen door iets verschrikkelijks. Tijdens het jeugd WK scheurde hij zijn kruisband. Daardoor eindigde de mooie carrière van Aston. Hij kan terugkijken op een indrukwekkende loopbaan met verschillende prijzen zoals het NK, een plek in de top honderd beste snowboarders ter wereld en het behalen van Europese overwinningen.

Mening van de Winterspelen
Aston gaat zeker kijken. Hij is niet alleen fan van snowboarden, bovendien volgt hij ijshockey en skiën. Als de snowboarder niet zijn noodlottige ongeluk had gekregen had hij misschien wel op deze Spelen gestaan, hij was al benaderd. Grote snowboarders als Shaun White en Mark McMorris zullen volgens Aston grote kans maken op gouden plakken. Dat komt omdat deze sporters uit bergachtige gebieden komen en daar elke dag kunnen trainen. Niek van der Velden, de enige Nederlander die uitkomt op het onderdeel freestyle, heeft slechts een kleine kans op een medaille. Hopelijk worden het mooie Winterspelen met leuke en spannende wedstrijden. Dat hoopt Aston, met vele anderen.