Alle deelnemers van de Skills Talent
Alle deelnemers van de Skills Talent

Vakwedstrijd Skills Talents: Leerlingen Commanderij College Brabants kampioen

Algemeen Onderwijs

Laarbeek - Drie leerlingen van het Commanderij College vmbo Gemert zijn afgelopen week Brabants kampioen geworden bij de vakwedstrijd Skills Talents op het Koning Willem I College in Den Bosch. Niels Arts (15), Ruud Vermeulen (16) en Wessel Verstappen (16) deden mee aan de wedstrijd waarbij vmbo'ers kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Niels, Ruud en Wessel zijn vierdejaars leerlingen en volgen het profiel Bouw, Wonen en Interieur (BWI). Bij de wedstrijd draait alles om goede samenwerking. Een team moet door goede planning en onderlinge communicatie, in een heel korte tijd een product maken. De leerlingen maakten tijdens de wedstrijd een keurig werkstuk en pakten dan ook de titel van Brabants kampioen.

De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door WorldSkills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen.

Op 15 maart zijn de nationale Skills Talent-wedstrijden. Het team van BWI strijd daar samen met winnaars van andere profielen voor het Nederlands kampioenschap. Het Commanderij College was goed vertegenwoordigd in Den Bosch. Ook de leerlingen Lieke Bouw, Naomi Geven en Elly Jans deden mee voor het profiel Zorg & Welzijn. Voor het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE) mochten de leerlingen Liam van de Mortel, Wessel ter Hoeven en Jowie Dekkers deelnemen.