Afbeelding
Foto: Johan Maas

Zorgfietstrein voor zorgboerderij de Liesvelden

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Ze rijden nog even een rustig rondje op het erf, daarna wordt snel een plekje opgezocht in de knusse huiskamer van zorgboerderij de Liesvelden in Beek en Donk. Zojuist is een fonkelnieuwe zorgfietstrein afgeleverd bij de Liesvelden. Eigenaresse Nicolle Kanters van de zorgboerderij kwam met de nieuwste aanwinst het erf op gefietst. Daarna was het de beurt aan de cliënten.

In totaal vier personen (waaronder een begeleider) kunnen tegelijk op de fiets. "Als het lekker weer is, is dat toch heerlijk. Er zit een mand achterop waarin we wat picknickspullen kunnen doen en dan ben je zo een hele tijd weg", vertelt de trotse Nicolle Kanters. Twee jaar lang heeft zij, geholpen door vele vrijwilligers, zich ingezet om geld op te halen zodat de grote wens in vervulling kon gaan. "Dit is zo geweldig. We hebben er lang voor gewerkt en veel voor gedaan. Het valt niet mee om geld in te zamelen. We zijn blij met elke euro, maar 13.000 euro is heel veel geld. Gelukkig is het gelukt. Ik hoop dat veel mensen ons zien fietsen. Kijk maar rond hier, alle cliënten willen mee."

Kanters kwam op het idee voor de zorgfietstrein nadat ze een keer gebruik had gemaakt van de duofiets in Boerdonk. "Ik ging fietsen met een vrouw en die begon spontaan te huilen. Ze vond het zo fijn dat ze weer eens op een fiets zat. Dat was vijftien jaar geleden voor haar."

Samen met de Jan Linders slaagde ze er in om het geld bij elkaar te krijgen. "Bij het 50-jarig bestaan van de Jan Linders werd het Jan Linders-fonds opgericht. Elke lokale super sponsort dan een lokaal goed doel", legt bedrijfsleider Paul Benneheij van de Beek en Donkse Jan Linders uit. "We willen graag lokaal betrokken zijn en dit was voor ons een erg goed voorbeeld. Normaal wisselt het goede doel om het jaar, maar voor de zorgfietstrein hebben we een uitzondering gemaakt."

Nu is het wachten op wat beter weer zodat de cliënten er echt op uit kunnen met de fiets. Zorgboerderij de Liesvelden kan nog altijd vrijwilligers gebruiken die met de cliënten willen gaan fietsen. Voor meer info: www.zorgboerderijdeliesvelden.nl.