Kapper Tiny Donkers aan het werk in zijn kapperszaak (archieffoto)
Kapper Tiny Donkers aan het werk in zijn kapperszaak (archieffoto) Foto: Joost Duppen

Filmportretten te zien in het Ontmoetingscentrum

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Vorige winter werd in Beek en Donk de film over kapper Tiny Donkers vertoond. Een portret over de destijds 86-jarige kapper die het werken niet kan laten maar ook een verhaal van Beek en Donkenaren in de stoel en over de buurt 'over de brug'. Bij de première bleek de Heemkamer te klein voor alle belangstellenden. Bezoekers bleven buiten geduldig wachten voor een van de volgende voorstellingen. Op verzoek van velen die de film niet konden zien, wordt deze nu herhaald.

Intussen heeft cineast Rob Smit nog een tweede film afgerond. Het is een portret geworden over boer Theo van der Aa. De 78-jarige nazaat van een honkvaste familie die bij de Aa-brug in Donk al bijna 4 eeuwen de wacht houdt. Theo is in zijn dorp geen onbekende. Samen met zijn vrouw woont hij bij zijn koeien. Het bedrijf wordt gerund door zijn zoons. Hij is nog steeds voorzitter van de boerencompagnie Isidorus en bekend als voormalig heemvoorzitter, Carnavalsprins, tonprater en verzamelaar van antiek.

De jaarlijkse betrokkenheid van Theo met festival WiSH gaf voor filmer Rob Smit de doorslag om de camera ter hand te gaan nemen. Een groot deel van dit festival vindt plaats op de velden van de familie van der Aa. Het zijn deze twee verschillende werelden die als het ware vragen om een reportage.

Beide films worden vertoond op woensdag 21 februari in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg te Beek en Donk. 'Tiny Donkers - De Eeuwige Kapper' (lengte 45 min.) aanvang 14.00 en 19.00 uur. 'Theo vd Aa - De Spreukenkoning' (lengte 93 min. met pauze) aanvang 15.00 en 20.00 uur

Toegang €3,00 per film. Voorverkoop kaartjes in de Heemkamer, Parklaan 5 op donderdag 8 en 15 februari. Openingstijden: 14.00 - 16.00 uur en 20.00 - 22.00 uur.