'Revolutionair' besluit bij het OLV Gilde

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering van het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel werd een 'revolutionair' besluit genomen. Met overgrote meerderheid steunde de vergadering een voorstel van het bestuur om het gildelidmaatschap voortaan ook voor vrouwen mogelijk te maken. Voor het eerst in het bijna 700-jarig bestaan van het in 1324 opgerichte gilde kunnen ze dus stellen: het Onze Lieve Vrouwe Gilde is er voor mannen en vrouwen, voor jongens en meisjes.

Binnen de Noordbrabantse gilden is er onder het motto 'Een modern gilde in de 21e eeuw' volop discussie over de plaats van de gilden in deze moderne samenleving. Daarbij wordt er in brede kring van uitgegaan dat mannen en vrouwen lid zijn en de gilden de maatschappelijke ontwikkelingen op een natuurlijke wijze gevolgd zijn. Ook het Onze Lieve Vrouwe Gilde is van mening dat ze niet over een 'modern gilde' kunnen spreken, zo lang ze toetreding van vrouwen niet mogelijk gemaakt hebben. De uitslag van de stemming tijdens de jaarvergadering was een logisch gevolg van deze opvatting.

Meisjes en vrouwen die zich willen aanmelden als lid van het Onze Lieve Vrouwe Gilde zijn dus van harte welkom. Mocht je eerst meer willen weten: dat kan ook. Kijk voor meer informatie op www.olvgilde.net, stuur een mail naar secretariaat@olvgilde.net of bel met 0492-383154. Ook jongens en mannen blijven natuurlijk hartelijk welkom zich als lid aan te melden of informatie daarover te vragen!