Afbeelding

Gemeenteraadsverkiezingen Laarbeek: Kiezen kan uit 204 Laarbeekse kandidaten!

Algemeen Politiek

Laarbeek – Met de verkiezingen in zicht vond afgelopen vrijdag de formele vaststelling plaats van de kandidatenlijsten tijdens een speciale zitting van het centraal stembureau. Zes politieke groeperingen met in totaal 204 kandidaten strijden op 21 maart aanstaande in Laarbeek mee om de gunst van de kiezer.

Geldigheid van de ingediende kieslijsten is gecheckt
"Volgens vast protocol in alle gemeenten van Nederland zijn we hier bij elkaar om formeel de kieslijsten vast te stellen", aldus burgemeester Frank van der Meijden in de raadszaal van het gemeentehuis. Een speciale commissie bestaande uit Henk Verstappen, Mark van Esch, Louis Doomernik, René van Heijnsbergen en Van der Meijden zelf onderzocht de afgelopen periode de ingediende kieslijsten op geldigheid. "Het is de commissie duidelijk geworden dat er geen lijsten ongeldig behoeven te worden verklaard, er geen kandidaten geschrapt behoeven te worden en dat er geen aanduidingen van politieke partijen behoeven te worden geschrapt of gecorrigeerd", aldus Verstappen namens de commissie. Alleen Democratisch Laarbeek diende haar lijst pas afgelopen week in en diende daarom te zorgen voor 20 ondersteuningsverklaringen, hetgeen geschiedde. "Dit resulteert in maar liefst 204 Laarbeekse kandidaten en dat is een prettige constatering", aldus de burgemeester.

Nummering kandidatenlijsten wordt bekendgemaakt
Naast het checken van de geldigheid heeft de commissie de nummering van de kandidatenlijsten vastgesteld op basis van de volgorde van de bij de vorige verkiezingen op de betreffende lijsten uitgebrachte aantallen stemmen:
1. PNL 4410
2. De Werkgroep 2309
3. Algemeen Belang Laarbeek 1509
4. CDA 811
5. PvdA 570
6. Lijst Biemans 0

Ondertekening proces-verbaal
"Mag ik de commissieleden vragen het proces-verbaal allen te ondertekenen, dan is dit officieel", besluit Van der Meijden de korte bijeenkomst. Met de ondertekening van dit officiële document komen de verkiezingen weer een stapje dichterbij.