Willem en Frieda
Willem en Frieda

Geweldige Boerenbruiloft in Ganzendonck

Algemeen Carnaval

Beek en Donk - Op carnavalsdinsdag was het de grote dag voor Boer Willem en Boerin Frieda. Willem arriveerde op een prachtig versierde boerenkar bij Frieda. Samen met familie en vrienden ging de tocht naar de Regt, waar Prins Luuk XLVI en zijn gevolg aansloten.

Op naar café/zaal van de Burgt voor een zeer goed verzorgde brunch. Na de brunch vertrok het hele gezelschap naar zaal de Tapperij, waar de huwelijksvoltrekking plaats ging vinden. In een volle zaal hadden familie en vrienden de nodige bezwaren tegen het voorgenomen huwelijk. Maar nadat deze allemaal weerlegd waren, voltrok de ambtenaar van de burgerlijke stand, Joan Briels, het onechte huwelijk en gaf pastoor B.H. Titus zijn zegen. Na de felicitaties barstte het 'woedensjoefestival' los. Zo liep de middag al feestend over in de avond, waarbij er afscheid werd genomen van het boerenpaar en later ook van de prins. Kortom, een geslaagde boerenbruiloft!

Heel veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze dag. Met name de mensen die de brunch mede mogelijk hebben gemaakt: Boer Willem en Boerin Frieda, café/zaal v.d. Burgt, Supermarkt EMTÉ, Supermarkt Plus, Supermarkt Jan Linders, Verswarenhuis v.d. Laarschot, Boerderij van der Aa, Boerderij Biemans, Slagerij Brouwers, Bakkerij v.d. Mortel en Tasty Tom tomaten Vereijken. Tijdens de preek van de pastoor is er gecollecteerd voor een goed doel. Boer Willem en Boerin Frieda schenken de opbrengst aan een afdeling van verpleeghuis Keyzerinnedaal, waar de boerin werkzaam is.