'The Pussycats' (Groep 7-8, De Sprankel)

Laarbeeks Basisschool Basketball Toernooi wederom groot succes!

Lieshout - Circa 300 kinderen deden zondag 4 februari mee aan de 15e editie van het Laarbeeks Basisschool Basketball Toernooi in sporthal de Klumper in Lieshout. In drie verschillende categorieën werd er gestreden om de mooie bekers. Ieder jaar lijkt de strijd om deze beker fanatieker te worden. Dat werd dit jaar nog eens versterkt doordat het winnende jongens- en meisjesteam zich konden plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor basisscholen.

Uit alle kernen van Laarbeek waren er teams aanwezig, klaar om de strijd aan te gaan. Elk team werd door Basketball Club Lieshout voorzien van een coach. Na de poulewedstrijden en de voorrondes van de vrijeworp wedstrijden was het tijd voor de finale van de vrijeworpwedstrijden. Uiteindelijk wist Siem Sniekers van De Smiley's (De Raagten, groep 4) deze spannende finale te winnen. Aansluitend mocht zijn team het opnemen tegen De Super 4! (Bernadette, groep 4). De Super 4! wisten lang goed tegenspel te bieden, maar in de laatste minuten wisten De Smiley's toch een makkelijke overwinning uit het vuur te slepen: 10-0.

Daarna was het tijd voor de teams van de groepen 5 & 6. Daar was het volle bak met 16 teams. Verspreid over 4 poules werd daar bepaald wie er een plekje kreeg in de halve finales. In de poulewedstrijden was direct duidelijk dat de kinderen enorm gebrand waren om te winnen. Een belangrijke rol lag er dan ook voor de scheidsrechters om te zorgen dat de spelregels zo goed mogelijk werden gevolgd. En dat is erg lastig met kinderen die de spelregels niet zo goed kennen. Maar liefst 3 van de 4 poules werden gewonnen door een team van Bernadette uit Mariahout. Heel knap was het dat het team Driepunters 2, met alleen kinderen uit groep 5, poulewinnaar wist te worden in een poule waar ook 2 teams uit groep 6 zaten. In de halve finales wisten De Toppers (De Sprankel, groep 6) af te rekenen met Fighting 6 (Bernadette, groep 6) met 2-4 en won Fighting Tigers (Bernadette, groep 6) met 6-0 van Driepunters 2 (Bernadette, groep 5). De finale was enorm spannend er werd uiteindelijk met 4-2 gewonnen door De Toppers (De Sprankel, groep 6). In de finale van de vrijeworpen was het Lina van den Heuvel van Fighting 6 (Bernadette, groep 6) de met een 100% score de bekers wist te veroveren.

Om 16.30 uur mochten de teams van de groepen 7 & 8 aantreden. Ook daar deden het maximum aantal van 16 teams mee. Naar mate de leeftijd omhoog gaat, geldt dat ook voor het fanatisme. De scheidsrechters hadden hier, nog meer dan bij de groepen 5 & 6, alle zeilen bij te zetten om de wedstrijden onder controle te houden. De vrijeworpwedstrijd was een prooi voor Pleun van de Berg van The Seven Fighters (Bernadette, groep 7). In de halve finales stonden De Doorzetters (De Raagten, groep 8) tegenover de Jr Chicago Bulls (Het Klokhuis B&D, groep 8) en wisten hen uiteindelijk met 12-2 te verslaan. In de andere halve finale waren De Lieshout Warriors (De Sprankel, groep 8) uiteindelijk te sterk voor Amazing 8 team 3 (Bernadette, groep 8) en wonnen met 13-9. In de finale was het lang spannend, maar daar waar de Lieshoutse spelers hun kopje bij wat tegenslagen lieten hangen, wisten de Beek en Donkse kinderen te blijven doorzetten. Dat leverde De Doorzetters (De Raagten, groep 8) de winst op: 11-4. Daarmee plaatst dit team zich dan ook voor het Nederlands Kampioenschap op vrijdag 13 april in Den Haag. Omdat ook het beste meisjesteam zich plaatst, mochten de beste twee meisjesteam in de meisjesfinale gaan bepalen wie van hen het kwalificatieticket zou bemachtigen. Die strijd ging tussen The Pussycats (De Sprankel, groep 7/8) en Girlpower (De Raagten, groep 7). Deze spannende wedstrijd werd gewonnen door The Pussycats. Ook zij waren door het dolle heen met de plaatsing voor het NK!

Voor de kinderen die een ontzettend leuke dag hebben gehad en eens willen proberen of basketbal een sport voor hen is, kunnen zich aanmelden op www.bclieshout.nl voor 4 gratis proeftrainingen. Deze vinden plaats in sporthal de Klumper in Lieshout op de volgende vrijdagen: 2, 9, 16 en 23 maart. De basketbalclub ziet jullie dan graag!