Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 0ab707
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)
Gemeente

Huisvesting vergunninghouders 2017 op orde

Laarbeek – De gemeente Laarbeek heeft haar taakstelling voor wat betreft het huisvesten van vergunninghouders over 2017 op orde gebracht. Door een enorme toestroom en een verhoogde taakstelling over 2016 kende de gemeente aanvankelijk een achterstand en werd daarom onder actief toezicht geplaatst van de Provincie.

Inhaalslag
"Het afgelopen jaar hebben we een enorme inhaalslag kunnen maken voor wat betreft het huisvesten van vergunninghouders", aldus een woordvoerder van de gemeente. "In 2017 is de achterstand geheel weggewerkt en is ook de taakstelling 2017 gehaald. In totaal hebben we in 2017 49 vergunninghouders c.q. nieuwe inwoners mogen verwelkomen."

Compliment
Eind januari ontving de gemeente een brief van de toezichthouder waarin dit wordt bevestigd en waarin men een compliment krijgt voor het behaalde resultaat. De Provincie meldt in haar brief: "Op grond van eerder achterstanden was uw gemeente onder actief toezicht geplaatst. Nu u uw taakstelling heeft behaald en de achterstanden geheel hebt ingelopen, beëindigen wij het actieve toezicht. Wij complimenteren u met het behaalde resultaat." Volgens de gemeentewoordvoerder "geldt dit compliment zeker ook voor WoCom en Vluchtelingenwerk."

Taakstelling 2018
De taakstelling voor de eerste helft van 2018 bedraagt 17 personen. Het volgende wettelijke peilmoment is 1 juli 2018. "Van dit aantal hebben per 24 januari al 8 personen een woning in Laarbeek toegewezen gekregen en komt medio februari een woning beschikbaar voor een gezin van 3 personen. Tenslotte verwachten we op korte termijn een gezinshereniging (nareizigers) met 5 personen. Kortom, de huisvesting van vergunninghouders verloopt nog steeds voorspoedig en het lijkt erop dat we ook de nieuwe taakstelling weer gaan halen", aldus de woordvoerder van de gemeente.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>