BCL-M2/SportPoint Gemert met (vlnr.) Jos Kluijtmans, Martijn Junggeburth, Ingrid Bergé en Ida van de Lockant
BCL-M2/SportPoint Gemert met (vlnr.) Jos Kluijtmans, Martijn Junggeburth, Ingrid Bergé en Ida van de Lockant

Midweekteam Badminton Club Lieshout nog niet op stoom

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het tweede midweekteam van Badminton Club Lieshout, dat in de vijfde klasse speelt, is tot op heden nog niet op stoom gekomen. Na een eerste nipte verliespartij (uit tegen BCO-M4) werden nóg twee partijen verloren (uit bij BC Bever-M1 en thuis tegen BC Oirschot-M3), maar werd óók een overwinning geboekt: uit bij het Bestse Alouette-M4 werd keurig met 3-5 gewonnen. Door deze uitslagen is het team voorlopig veroordeeld tot de zesde, en laatste plaats in poule twee van de vijfde klasse.

BC Bever-M1 - BCL-M2/SportPoint Gemert: 6-2
De uitwedstrijd tegen het eerste midweekteam van Bever begon niet goed. Zowel de herendubbelpartij als de damesdubbelpartij moest aan de tegenstander gelaten worden. In de daaropvolgende mixpartijen kon er wél een wedstrijd gewonnen worden. Martijn Junggeburth en Ida van de Lockant wonnen met 10-21, 10-21 betrekkelijk eenvoudig. Ook van de singlepartijen werd er uiteindelijk slechts één gewonnen. Alleen Jos Kluijtmans kon, dankzij een 19-21, 21-19 en 15-21, één wedstrijdpunt achter zijn naam noteren. Martijn Junggeburth was daar ook dichtbij, maar verloor uiteindelijk in een spannende derde set met 21-19.

BC Alouette-M4 - BCL-M2/SportPoint Gemert: 3-5
Uit tegen het Bestse midweekteam van BC Alouette werd gestart met twee overwinningen. Ingrid Bergé en Ida van de Lockant wonnen de damesdubbelpartij op overtuigende wijze. Ook Jos Kuijtmans en invaller Richard Essers deden het goed: zij wonnen met 19-21, 19-21. In de mixpartijen was er meer evenwicht. Richard Essers en Ida van de Lockant wonnen. Daar stond een verliespartij van Jos Kluijtmans en Ingrid Bergé tegenover, waardoor de tussenstand op 1-3 kwam. In de afsluitende singlepartijen won invaller Richard Essers met sterk spel zijn partij en kon ook Ingrid Bergé óók één punt bijschrijven. Zij won met 11-21, 18-21. Omdat de twee andere singlepartijen verloren werden kwam de eindstand op 3-5 in Lieshouts voordeel.

BCL-M2/SportPoint Gemert - BC Oirschot-M3: 3-5
Met opnieuw een (andere) invaller (nu Derek Dirven in) heeft BCL-M2/SportPoint Gemert niet kunnen winnen van het derde midweekteam uit Oirschot. Ondanks een gelijke start (de damesdubbelpartij werd gewonnen en de herendubbelpartij verloren) en een gelijkwaardig vervolg werd het verschil in de singles tóch gemaakt. In de mixpartijen konden de Lieshoutse badmintonners nog wel bijblijven (één partij gewonnen, één verloren); in de singlepartijen lukte dat niet. Alleen (wederom) Jos Kluijtmans won zijn partij in drie sets. Daartegenover stonden verliespartijen van Derek Dirven, Ida van Lockant én Ingrid Bergé, waardoor een eindstand van 3-5 op het bord kwam te staan.