Kansplus zoekt een secretaris en vrijwilligers

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Kansplus is een belangennetwerk voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is een landelijke organisatie met diverse regio's waaronder regio Gemert-Laarbeek-Boekel. Op regioniveau worden vooral veel activiteiten georganiseerd voor de doelgroep.

Zo zijn ze actief met activiteiten tijdens carnaval, sinterklaas en kerstmis. Elke twee weken kan men deelnemen aan de Soos-activiteit maar is het ook mogelijk om cursussen te volgen. Bij het bredere publiek is vooral het muziekgezelschap Nooit Gedacht bekend. Jaarlijks hebben zij diverse optredens in de regio maar ook in de Efteling en afgelopen jaar nog bij het Para Musica in Kerkrade.

Kansplus is al een tijdje op zoek naar een nieuwe secretaris. De secretaris maakt deel uit van het bestuur en dagelijks bestuur. Zij komen ongeveer zes keer per jaar bij elkaar. Je bent verantwoordelijk voor het notuleren, verslagleggen en archiveren. Je werkt mee aan het maken van de nieuwsbrief en daarnaast mag je ook meedoen met het organiseren van activiteiten.

Daarnaast is Kansplus op zoek naar enkele vrijwilligers voor hun soos. De soos-activiteiten vinden om de twee weken plaats van 14.00 tot 16.15 uur in het kunstlokaal in Gemert. Vaak gaan ze echter ook op pad om een leuke activiteit te ondernemen. Wil jij de mensen met een beperking ondersteunen en begeleiden tijdens de soos, dan stellen zij jouw reactie bijzonder op prijs.

Vrijwilliger zijn bij Kansplus regio Gemert/Laarbeek/Boekel is hartstikke leuk. Het kost je een beetje tijd maar je krijgt er ongelooflijk veel plezier en waardering voor terug. De mensen met een beperking geven je energie, zijn altijd enthousiast en zorgen voor een lach en een traan.

Kijk voor meer informatie m.b.t. de vereniging op www.kansplusregiogemert.nl. Je kunt ook een mail sturen naar kansplusgemert@hotmail.com of neem contact op met voorzitter Ans van de Kerkhof (06-25042032) of penningmeester Jan Leenders (06-20643139).