Beide teams presenteren zich voor de wedstrijd samen met de teams onder 8 jaar, die een voorwedstrijd speelden

ELI verliest op eigen veld de derby tegen Mariahout

Lieshout - Op een moeilijk bespeelbaar veld heeft een sterker Mariahout de derby tegen ELI met 0-2 gewonnen. Toch moet de overwinning als gelukkig bestempeld worden, want de thuisclub trof 3 keer het houtwerk. Bovendien viel de openingstreffer in de slotfase door een heel ongelukkig eigen doelpunt. Een voorzet van de sterk spelende aanvoerder Michel Leenders caramboleerde via het scheenbeen van een ELI-verdediger en de eerste paal bij de 2e paal in het doel.

In deze derby was de thuisclub het eerst gevaarlijk. Bas Hollanders kopte in de 3e minuut de bal uit een hoekschop op de lat achter doelman Rick van den Heuvel. Hierna namen de bezoekers het initiatief. Dat leidde in de 13e minuut tot een goede scoringskans voor Tim Barten, maar hij schoot de bal langs. Direct hierna kwam Patrick Swinkels een stap te laat om de bal voorbij Van den Heuvel te sturen. Hierbij raakte hij de Mariahout-sluitpost, hetgeen hem een gele kaart opleverde. In deze fase vonden de spelers van Mariahout elkaar gemakkelijk en wisten via beide flanken een veldoverwicht te creëren met goede doelmogelijkheden voor Luuk Leenders, Rob Wagemans, Tim Barten en de heel behendige Dennis Veldpaus. De jonge ELI-goalie Beau Bastiaans gaf echter geen krimp. ELI kon hier weinig tegenover stellen. Alleen de snelle Willem Slegers kon een keer gevaarlijk uithalen en miste een schot van Patrick Swinkels de juiste richting. De attractieve eerste helft bleef zonder doelpunten, hoewel Dennis Veldpaus in een scrimmage voor het ELI-doel bijna succesvol was.

Direct na rust had Joris Ganzewinkel, die bij de thuisclub in de plaats was gekomen van Frank van Berlo, de 1-0 op zijn schoen, maar van dichtbij schoot hij de bal tegen de lat. ELI probeerde het initiatief te nemen en kreeg meer vat op het middenveld. Hierdoor zagen de vele toeschouwers een gelijkopgaand duel met weinig uitgespeelde doelkansen. In de 63e minuut ontstond wel commotie toen Dennis Veldpaus in het 16-metergebied van ELI onderuit ging. Dat leverde hem in plaats van een strafschop een gele kaart op van de scheidsrechter, wiens beslissingen niet altijd onomstreden waren. De thuisclub kreeg enkele halve kansen via Stan Kastelijn, Rob Spijkers en Willem Slegers, maar Rick van den Heuvel was steeds op zijn post.

Terwijl vele toeschouwers er al van uitgingen, dat het een doelpuntloos gelijkspel zou worden viel in de 82e minuut onverwacht de gelukkige 0-1. Om het tij te keren bracht trainer Theo Donkers Ruben van Hoof in de ploeg. Bij een van zijn eerste acties had Van Hoof de pech, dat zijn afstandsschot buiten bereik van de Van den Heuvel tegen de kruising uiteenspatte. Een minuut later was de wedstrijd in feite gespeeld toen Patrick Swinkels om onduidelijke redenen zijn 2e gele kaart ontving. Met 10 man was de thuisclub niet meer in staat om de stand gelijk te trekken. Het was in de 98e minuut aanvoerder Michel Leenders, die heel bekeken ELI-doelman Beau Bastiaans omspeeld een de definitieve beslissing bracht, 0-2. Deze doelman voorkwam hierna nog in de 101 !! minuut verder onheil voor ELI door een schot van Danny van de Laar te stoppen. Door deze nederlaag in deze heel sportieve derby zijn de Lieshoutenaren weer in de gevarenzone beland en steeg Mariahout naar de mooie 5e plaats.

Beide ploegen spelen zondag een uitwedstrijd. Voor ELI staat de belangrijke wedstrijd tegen RKVV Keldonk op het programma. Mariahout gaat op bezoek bij de nummer 3 Stiphout Vooruit.