Afbeelding

Lezing: 'Aarle-Rixtel, van alle kanten bekeken'

Algemeen Lezingen

Beek en Donk - Henk van Beek, lid van de heemkundekring Aarle-Rixtel, geeft maandag 26 februari een lezing over Aarle-Rixtel in het ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Onlangs nog hield Henk een vergelijkbare lezing voor de eigen heemkundekring.

De inhoud van de lezing die nu wordt gehouden is echter anders van samenstelling en is vooral gericht op inwoners van Laarbeek buiten Aarle-Rixtel. Dit Laarbeekse dorp stond in de geschiedenisboekjes jarenlang bekend als 'klokkendorp'. Maar Aarle-Rixtel was en is uiteraard méér! Henk vertelt de aanwezigen hoe Aarle-Rixtel zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld, welke landschappelijke en natuurwaarden er toe leiden dat er weinig uitbreidingsmogelijkheden zijn maar ook over de geschiedenis van de kerken, kloosters en kapellen, de vooruitgang vanaf de 19e eeuw, het grote aantal cultuurhistorische panden, het culturele leven, enz.

Kortom; Aarle-Rixtel wordt van alle kanten bekeken. Deze lezing begint om 20.00 uur en is voor de leden van de heemkundekring gratis te bezoeken. Niet-leden betalen een kleine bijdrage van € 2,50.