Afbeelding

Hilarisch kienen bij C.V. De Heikneuters

Algemeen Carnaval

Mariahout - Sinds er op dinsdag geen Boerenbruiloft meer is in het Heidurp, vult de Hoge Raad deze middag telkens weer op een andere ludieke manier in. Ook dit jaar hadden ze weer iets leuks verzonnen: hilarisch kienen.

Iedereen die bij de Pelgrim binnenkwam die middag, groot en klein, kreeg een aantal kienkaartjes en een pen in handen gedrukt. Om 14.30 uur betraden Gerrie van den Broek en Patrick van Hoof, in de hoedanigheid van twee 'Tiroler Buben', het podium voor de eerste 'Duitse' ronde kienen. Allereerst ging men voor één rijtje, waarbij de eerste kien al meteen vals was. Dat kwam door Piet van Uden die iemand bij binnenkomst een kienkaart in de hand drukte, meteen alle bovenste cijfers afstreepte en keihard 'Kien' riep. Er zouden nog meer valse kienen volgen. Maar gelukkig waren de meeste goed. Bij de eerste volle kaart was de prijs een kettingzaag. Een heuse handzaag waar door Jan van Turnhout vakkundig een ketting aan vast gelast was. De tweede ronde werd de Engelse ronde. De twee heren traden nu aan als 'Gentlemen', compleet met zwarte bolhoed en dito paraplu.

Gelukkig noemden ze de nummers niet alleen in het Duits of Engels, maar ook in het algemeen beschaafd Mariahouts. Ook volgde er nog een 'Dolle ronde', waarbij de heren aantraden als onvervalste clowns. De hoofdprijs daarbij was een heuse zitmaaier. Jan van Turnhout was ook hier weer heel creatief bezig geweest. Hij had een oude handmaaier voorzien van een kruk! Voor de kinderen waren er uiteraard toepasselijker prijzen, zodat het ook voor hen een leuke middag was.

Voor wie het ook een geweldige middag werd, was Team twaalf25 en Stan Verbrugge. Zij gaan allemaal meedoen aan de Alpe d'huzes. Er werden loten voor hen verkocht, waarop drie prijzen te winnen waren: een tour bij Bavaria voor twee personen, een dinerbon voor de Pelgrim en gratis boodschappen bij de Jumbo. Gelukkig waren er deelnemers van Alpe d'huzes aanwezig om het bijeengebrachte bedrag in ontvangst te nemen, want er werd maar liefst voor €405,00 aan loten verkocht. Al met al was het dus voor velen een zeer geslaagde middag!