Kyle van Zutphen in actie
Kyle van Zutphen in actie

Motorcrossers Stan van Zoggel en Kyle van Zutphen aan de start in Boekel

Sportnieuws Sport

Laarbeek/Boekel - In navolging op de openingswedstrijd in Gemert van zondag 25 februari is het op zondag 4 maart de beurt aan MC Boekel om de ONK rijders van de KNMV te verwelkomen op circuit Bezuidenhout. Aan de start verschijnen o.a. Stan van Zoggel (Beek en Donk) en Kyle van Zutphen (Lieshout).

De klassen 85cc Grote Wielen, 125cc tweetakten, de 250 cc en de 500 cc zullen in Boekel de tweede kwalificatiewedstrijd rijden om deelname af te dwingen voor de eerste DMOMX die op 11 maart verreden wordt in Markelo. De GP rijders zijn automatisch verzekerd van deelname aan deze cyclus van 4 wedstrijden. De overige startplaatsen moeten afgedwongen worden middels de kwalificatiewedstrijden. Veel aanstormend talent zal er alles aan doen om zich te bewijzen in deze voorwedstrijden zodat zij verzekerd zijn van een startplaats in Markelo.

in de 85cc Grote Wielen gaat de aandacht vooral uit naar Laarbekenaren Stan van Zoggel en Kyle van Zutphen. Zij zijn beide lid van MC Boekel en kennen het circuit als geen ander. Zij komen beide in aanmerking voor een podiumplaats.

De wedstrijden beginnen op zondag 4 maart rond de klok van 12.00 uur.