Marjan van den Tillaar eindigde als 2e
Marjan van den Tillaar eindigde als 2e

Runnersclub Lieshout bij Commanderije bosloop en Rooise crosscompetitie

Sportnieuws Sport

Lieshout - De Commanderije bosloop stond zondag 18 februari op het programma, voorheen de Commanderije cross. Omdat het parcours in De Mortel nagenoeg vlak is, is de naam veranderd. Toch bevat het programma een korte cross en een lange cross.

Slechts twee leden van Runnersclub Lieshout stonden aan de start voor deze loop. Marjan van den Tillaar had haar voorinschrijving voor de korte cross nog veranderd in de lange cross, dat betekend 2 ronden van 2300 meter i.p.v. 1 ronde. In een strak tempo liep ze naar een tijd van 22.02. wat een mooie 2e plaats opleverde. Mies van Berlo liep eveneens de lange cross, alleen voor de heren betekend dit 4 ronden. Zoals altijd begon Mies rustig om in de laatste ronde nog wat te versnellen. Na de ruim 9 kilometer bleef de klok stilstaan op 44:59 wat een prima tijd is.

Bij de Rooise crosscompetitie behaalde Paul Cooijmans een 2e plaats zonder zelf in actie te komen. Vijf wedstrijden worden in deze competitie gelopen, waarvan de vier beste uitslagen tellen. Zijn tijd over vier wedstrijden werd niet meer verbeterd.

Het cross seizoen is bijna voorbij, volgende week is in Eindhoven nog de Karpendonkseplascross en op 11 maart de Hel van Bakel. Op 17 maart staat de halve marathon van Sint Anthonis op het programma, waar veel leden van Runnersclub Lieshout al hebben ingeschreven.