Thijs van Uden in actie (archieffoto)
Thijs van Uden in actie (archieffoto) Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

ASV'33 vernedert Essche Boys: 0-7

Aarle-Rixtel - ASV'33 heeft afgelopen zondag een 0-7 overwinning behaald op bezoek bij Essche Boys, een dermate grote uitslag die niet veel voorkomt in de boeken van ASV'33. Twee jaar geleden werd HVV Helmond nog met 10-0 huiswaarts gestuurd, maar dan moet je heel ver terug om nog zo'n grote uitslag tegen te komen in de analen van ASV'33.

Dat de overwinning dik verdiend was moge duidelijk zijn. Essche Boys had letterlijk de gehele wedstrijd geen kans tegen de rood-witten. Martijn Verbakel, de doelman van ASV'33, had dan ook een rustige middag. Al snel in de wedstrijd kwam ASV'33 op voorsprong. De in de diepte aangespeelde Thijs van Uden verscheen vrij voor de doelman van Esch, maar uit een moeilijke hoek bracht hij de 0-1 op het scorebord. Na 25 minuten kwam ASV'33 op 0-2. Jordy Kuijpers zette zelf een aanval op, en met twee een-tweetjes kwam ook hij vrij voor het doel van de tegenstander. Jordy gaf de doelman geen enkele kans. Essche Boys mocht van geluk spreken dat ASV'33 de stand voor de rust nog niet verder uit gebouwd had.

Na de thee was het alweer snel raak voor de rood/witten, Ronnie Heijmans bracht de 0-3 op het scorebord. Twee minuten later was Thomas Fritsen met een subliem lobje verantwoordelijk voor de 0-4. Essche boys probeerde met fysiek spel, soms wel lichtjes over de sportieve grens, ASV'33 partij te geven, maar ook dat leverde Essche Boys geen succes op. Zo'n kleine 25 minuten voor tijd zorgde Erwin van Dijk voor de 0-5. Even later was het wederom raak. Michiel v.d. Steen bracht Pim Dubois, net koud in het veld, in stelling. Ook hij had geen medelijden met Essche Boys en zette ASV'33 op een 0-6 voorsprong. Het laatste doelpunt van de middag was voor Michiel v.d. Steen, nu was hij niet alleen voorbereidend, maar rondde hij zelf heel bekwaam af 0-7.

De uitslag had zeker in de dubbele cijfers kunnen komen, want Essche Boys was niet opgewassen tegen dit ASV'33. De gastheren kwamen op alle fronten te kort. Vermeldenswaardig is dat geen enkele speler tweemaal wist te scoren. Zeven doelpuntenmakers in een wedstrijd is ook zeker iets wat uniek is, en in het verre verleden misschien weleens is voorgekomen, maar dat valt toch zeer te betwijfelen. Zeker ook een heel belangrijke overwinning voor het klassenbehoud, en dat was misschien deze middag wel het allerbelangrijkste.

Opstelling ASV'33; Martijn Verbakel, Jordy Kuijpers, René de vries, Maarten Verbakel (75e Bart Wilms), Robbert Mol, Teun v. Asten, Erwin v. Dijk, Ronnie Heijmans (70e Pim v.d. Tillaart), Thijs v. Uden (77e Pim Dubois), Michiel v.d. Steen, Thomas Fritsen.