Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 08295c
Gemeente

Collecteweek Laarbeek 2018 in beeld

Laarbeek - DeMooiLaarbeekKrant houdt u als inwoners van Laarbeek op de hoogte van de voorbereidingen en ontwikkelingen rondom de 'Collecteweek Laarbeek 2018' in de paasweek van 31 maart tot en met 7 april.

Zoals aangekondigd berichten de vier kernen Lieshout, Mariahout, Beek en Donk en Aarle-Rixtel u vanaf dit jaar zoveel mogelijk gezamenlijk over deze Collecteweek. In dit tweede persbericht geven ze u graag meer informatie over het belang van het collecteren voor goede doelen met een CBF-keurmerk en de voordelen van een gezamenlijke collecteweek. Via een goede doelen lijst per kern, wordt de collecte aangeboden.

Het belang van het collecteren voor goede doelen met een CBF-keurmerk
De goede doelen met een CBF-keurmerk die in Nederland en hiermee ook in uw regio Laarbeek actief zijn, zijn fondsen die allen onder andere met behulp van onderzoek inzichten en resultaten in beeld brengen, in het belang van de gezondheid en kwaliteit van leven van ons allemaal. Voorbeelden van actuele maatschappelijke vraagstukken waaraan goede doelen organisaties in het afgelopen jaar 2017 gewerkt hebben zijn: 1. het grootste slaaponderzoek ter bevordering van een goede nachtrust om bijvoorbeeld dementie, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten tegen te gaan (bron: Hersenstichting), 2. het verzamelen van 170.000 burgerhulpverleners om mensen op tijd te kunnen reanimeren met een AED (Automatische Externe Defibrillator) (bron: Hartstichting) en 3. het terugdringen van het ontstaan van kanker ten gevolge van roken, door aangifte tegen de tabaksindustrie te doen (bron: KWF Kanker Bestrijding).

De voordelen van een gezamenlijke collecteweek
Voor dit werk van alle goede doelen is het daarom van belang, om een zo optimaal mogelijke collecteopbrengst in Laarbeek te kunnen behalen. Een gezamenlijke collecteweek is hier een geschikte methode voor, omdat dit in tegenstelling tot het oude systeem de volgende voordelen met zich meebrengt:

1. De collectanten van alle fondsen kunnen nu samenwerken en alle adressen in het collectegebied bereiken.
2. Deze collectanten komen nu nog maar één keer per jaar op een vooraf aangekondigd tijdstip aan uw deur.
3. Hiermee is het voor u als inwoner mogelijk om met bedenktijd en bewuster aan de goede doelen van uw voorkeur te geven.
4. Als inwoner heeft u nu de mogelijkheid om de goede doelen envelop op tijd voor de collectant klaar te zetten.

Het volgende bericht informeert u over de gang van zaken tijdens de Collecteweek, houd hiervoor DeMooiLaarbeekKrant in de gaten!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>