Afbeelding

Ganzendonck bedankt; "Het is een mooi feestje gewist"

Algemeen Carnaval

Beek en Donk - Prins Luuk XLVI heeft samen met Prinses Ardi, Adjudant Richard en zijn vrouw Wendy, en het complete Gekleed Gevolg, gezorgd voor weer mooie carnaval. Zo kende carnaval in Ganzendonck veel prachtige, grappige en hilarische momenten.

In aanloop naar carnaval genoten de Teugelders van het geweldige Sauwelweekend, de feestavond bij de Regt met geweldige optredens die werden aangekondigd door spreekstalmeester Twan. De echte aftrap van het carnavalsfeest begon op vrijdagavond met het meezingfeest RetrO&U van Harmonie O&U. Op zaterdag togen 2 volle bussen met Teugelders naar het Lieshoutse voor de Sleuteloverdracht. Later deze dag hebben ze genoten van een echt Carnavalsfestival in Muziekcentrum 't Anker. Op zondag begonnen ze met een vroege carnavalsmis in de Michaëlkerk. In de optocht waren veel kleurige en goed verzorgde creaties. Tijdens de Flauwer Pauwer Mondig bij Café Dave van de Burgt passeerden diverse talenten de revue. Waaronder: Theo en Thea en Prins Luuk XLVI spetterde met leden van het Gekleed Gevolg in hun schaarse kledij als echte kunstzwemmers. In Muziekcentrum 't Anker werd op maandagavond voor het eerst een oer-Hollands, gezellige Biercantus gehouden.

Dinsdagochtend trok het Teugeldersgezelschap met de Boer en Boerin via de Regt naar Café Dave van de Burgt voor een heerlijke Boerenbrunch. In een grote stoet liepen ze hierna naar de Café de Tapperij. Hier werd uiteindelijk het onechte huwelijk voltrokken van Boerin Frieda en Boer Willem.

Dinsdagavond rond de klok van 00.00 uur werd dan toch echt, tijdelijk, afscheid genomen van dit geweldige feest en werd de Prins van zijn versierselen ontdaan. De Teugelders van Ganzendonck bedanken alle Ganzendonckers en Ganzendonckerinnekes voor een geweldige carnaval. "Ganzendonck fiste van bloemetjesgordijn naor dansfestijn. Het is een mooi feestje gewist!"