Gratis cursussen voor Laarbeekse vrijwilligers en mantelzorgers

Algemeen Algemeen

Laarbeek - ViERBINDEN Mantelzorgondersteuning en Vrijwilligerswerk organiseren de ViERBINDEN Academie. Het doel van deze Academie is het bieden van leuke en leerzame cursussen/workshops/informatieavonden voor alle Laarbeekse mantelzorgers en vrijwilligers (of hun organisatie).

De aanbieders van de ViERBINDEN Academie bieden deze vrijwillig aan en de deelnemers hoeven niet te betalen. Dit is een principiële keuze. Niet omdat het niets mag kosten, maar omdat wij ervan overtuigd zijn dat we met zijn allen heel veel kennis en kunde hebben en bereid zijn deze te delen met elkaar. Bij de volgende trainingen/cursussen/informatieavonden is er nog plaats.

Workshop Bloesemremedies
Bloesemremedies zijn gemaakt van de levensenergie van bloemen en planten. Deze energie is op een bijzondere manier opgevangen en verwerkt in een vloeibaar preparaat. Iedere bloesemremedie heeft haar eigen unieke kwaliteiten. Door het gebruik van een bloesemremedie vul je een tekort van een bepaalde kwaliteit aan. Dit tekort uit zich door emotionele onbalans. Tijdens deze workshop leer je wat bloesemremedies voor jou kunnen doen en worden persoonlijke bloesemremedies uitgetest. Donderdag 8 maart 9.30-12.30 uur.

Informatieavond Vrijwilligersverzekering
De gemeente Laarbeek heeft voor al haar vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties een Collectieve Vrijwilligersverzekering afgesloten. De uitvoering hiervan ligt bij Centraal Beheer. Op deze avond zal een medewerker van Centraal Beheer meer informatie geven over wat deze verzekering inhoudt, wat er onder valt en wat juist niet. Dinsdag 13 maart 19.30-21.00 uur.

Alle informatieavonden, trainingen en cursussen worden gehouden in een van de dorpshuizen van ViERBINDEN. Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via vrijwilligerswerk@vierbinden.nl, mantelzorg@vierbinden.nl of via telefoonnummer 0492-328800.