Afbeelding

Trainingen 'Bavaria Kings en Queensrun' van start

Sport Evenementen

Lieshout - De eerste editie van de 'Bavaria Kings en Queenrun' vindt vrijdag 27 april (Koningsdag), plaats in Lieshout. Afgelopen maandagavond kwamen er al dertien sportievelingen naar de Runnersclub om te trainen. Over tien weken klinkt het startschot. DeMooiLaarbeekKrant, in de persoon van Dieuwke Kommerij, rent mee. Jij ook?

Yes, we zijn begonnen!
Trainster Marjan van den Tillaar verwelkomt de 'nieuwelingen' enthousiast en vraagt om eerst een formulier in te vullen. Welk doel stel je jezelf, ben je een beginner of heb je hardloopervaring? Er wordt een foto gemaakt voor de pers en dan gaat het beginnen. Opdracht 1 is om te dribbelen naar voetbalclub Eli. Dat is tóch wel een eindje lopen. Ik meen wat spanning te zien op sommige gezichten, maar die wordt óf losgelopen óf losgepraat.

Sfeerverlichting aan op de Herendijk
Belangrijk tijdens het hardlopen 's avonds is natuurlijk dat je goed zichtbaar bent. En dat zijn we! Dat neemt niet weg dat gedachten aan kerstboomverlichting of vuurtorens door mijn hoofd gaan. Bij Eli worden de nodige oefeningen gedaan om de spieren op te warmen. Enkels, knieën, de romp, niets wordt overgeslagen door Marjan, die deze avond de trainer van de beginnersgroep, John Pennings, vervangt.

"Blijf praten, dan ga je niet te hard"
De route wordt hervat en opdracht 2 is om 500 meter rustig hard te lopen – dat klinkt tegenstrijdig – en dan te wandelen. Marjan vertelt: "Daarbij is het belangrijk dat je met elkaar kunt blijven praten, anders ga je te hard." Die tip neem ik graag ter harte en ik vraag enkele loopsters waarom ze meedoen. Samen trainen is een belangrijke reden. "Want dan ga ik tenminste." Al lopend ontstaan er gaten in de groep; de een loopt immers harder dan de ander. Marjan traint de groep ook hierin: "Als je in de kopgroep loopt, dan zorg je ervoor dat je aan het einde van de Herendijk de laatsten weer tegemoet loopt." Dat lijkt me een sportieve afspraak. Met 5 kilometer in de benen gaat iedereen daarna naar huis. De kop is eraf!

Meedoen kan nog altijd! Mail naar kingsqueensrun@gmail.com. Je bent elke maandag om 19.30 uur van harte welkom. Zie ook: kingsqueensrun.nl.

Afbeelding