Logo mooilaarbeek.nl
Spelersgroep 'De zwarte Ruiter'   | Fotonummer: 07cf04
Spelersgroep 'De zwarte Ruiter'
Evenementen

Speeldata 'Zwarte Ruiter' Toneelvereniging Mariahout bekend

Mariahout – Vanaf december zijn spelers van Toneelvereniging Mariahout druk aan het repeteren voor de megavoorstelling 'De Zwarte Ruiter'. Het spektakelstuk zal op 8, 15, 21 en 22 september 's avonds om half negen en zondagmiddag 16 september om half 3 in Openluchttheater Mariahout uitgevoerd worden.

Van provo's tot 'Ja zuster, Nee zuster' Spelers van Toneelvereniging Mariahout verdiepen zich al weken in het verleden van Hans Gruijters, alias 'De Zwarte Ruiter'. Het publiek zal meegenomen worden in de wereld van Hans die in verschillende fases van het leven op het toneel staat. Spelers van toneelvereniging Mariahout werken hard aan het plaatsen van het tijdsbeeld van de periode waarin 'De Zwarte Ruiter' leefde. Van zijn 'heropvoeding' in een jeugdinrichting tot zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Van de gewapende overval in Ravenstein waar een medewerker van het postkantoor omkwam tot zijn ontsnapping uit de gevangenis. Hans op leeftijd houdt zijn jongere 'ik' de spiegel voor. Het stuk toont de dubbele persoonlijkheid van Hans. Een charmante boef die ondanks zijn scherpe randen ook goede kanten had.

Massascenes waarin geacteerd en gezongen wordt
In het 45-jarig bestaan van de vereniging heeft de club leden en oud-leden benaderd om in het stuk mee te spelen. In de grote massascenes wordt het leven van 'De Zwarte Ruiter' levendig gemaakt en in spel en gezang versterkt. Zangers en zangeressen zijn in het stuk nog steeds welkom. Mocht je interesse hebben om vanaf mei een aantal repetities met zang mee te volgen dan ben je van harte welkom. Opgeven kan in februari en maart bij Anne van Deursen. In september ben je natuurlijk welkom om 'De Zwarte Ruiter' in het Openluchttheater te bekijken. Op 8, 15,16, 21 en 22 september ben je van harte welkom.

Interesse om mee te zingen in de productie 'De Zwarte Ruiter'? Neem contact op met deursen.van.anne@gmail.com.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>