1.FC Geerts weet weer wat winnen is

Beek en Donk - 1.FC Geerts mocht eindelijk weer eens triomferen in een zaalvoetbalwedstrijd. Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt was niet opgewassen tegen de zwart-gelen.

H. van Gend en M. Jansen zetten al na 8 minuten de eindstand op het scorebord: 2-0. Sevenmiles.nl kon in het vervolg van dit duel de doelman niet passeren. Met deze zege wipt 1.FC Geerts over Sevenmiles.nl in de rangschikking heen en is de rode lantaarn in het bezit van laatstgenoemde.

De aansluiting met de top 2 is door Heesakkers Administratie & Advieskantoor gevonden. In een overduidelijke score legde ze Aben & Slag Advocaten over de knie. Het werd maar liefst 8-0 voor de veel scorende ploeg. D. Pirron en A. Yahou schoten beiden twee treffers tegen de touwen. Heesakkers was duidelijk een maatje te groot voor Aben & Slag deze avond. Aben & Slag kon de vuist van eerdere duels ditmaal niet maken.

In de B-klasse was er andermaal een teleurstelling te verwerken voor koploper Hurkmans Plaatwerk BV. Tegen de huidige nummer 3, Rijwielhandel van den Berg, was het andermaal een bittere pil die men moest slikken. Nadat een 2-1 voorsprong na een twintigtal minuten nog fier op het scorebord prijkte, draaide de Rijwielhandel deze achterstand in het laatste kwartier om naar een voorsprong van 4-2. Het werd nog even spannend door de aansluitingstreffer, maar deze bleek te laat tegen de touwen te zijn gejaagd: 4-3 voor Rijwielhandel van der Berg.

DK Garagebedrijf maakte dankbaar gebruik van de misstap van de ploeg in pole position. Het won relatief comfortabel met 5-2 van het de laatste weken sterk acterende FC Avondrood. T. van Oort en P. Schepers wisten tweemaal een doelpunt op hun naam te schrijven. Aan FC Avondrood was dit weggelegd voor J. Lamaizi. De 5-2 overwinning brengt DK nu op 2 punten van de koploper, weliswaar met één duel meer gespeeld. Maar, de spanning is terug.

Café Thuis mocht het glas heffen. Zij behaalden in extremis een zwaarbevochten punt ten koste van BrabantTent. Het venijn zat hem in dit potje in de staart. Met nog 5 minuten op de klok stuwde T. van Esch Café Thuis naar een voorsprong van 2-1. Niet lang daarna stond het alweer 3-2 in het voordeel van BrabantTent en dit leek ook de einduitslag te worden, ware het niet dat R. van der Aa met nog 30 secondes op de klok de 3-3 voorbij de doelman tikte. Een gewonnen punt voor de nummer laatste, twee verloren punten voor BrabantTent.