Maartje Verbakel met haar pony ‘Hamlet’s Hollywood’
Maartje Verbakel met haar pony ‘Hamlet’s Hollywood’

Brabantse Kampioenschappen springen voor RV De Hoefslag

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - De afgelopen twee weekenden reisden de afgevaardigde springruiters van RV De Hoefslag af naar St. Oedenrode voor de Brabantse kampioenschappen springen.

Pony's
Vrijdagochtend werd Annabel Hendriks gebeld of ze de dag daarna, zaterdag 17 februari, nog wilde starten met haar pony Sjoukje in de klasse AB-B. Daar hoefde ze natuurlijk niet over na te denken! Zondag ging ze goed van start: foutloos in de eerste manche en in de barrage! Dit resulteerde in een nette 13e plaats.

Maartje Verbakel kwam met haar pony Hamlet's Hollywood zondag 18 februari aan start in de klasse DE-Z. In de eerste manche bleven alle balken liggen, maar kreeg ze een strafpunt voor de tijdoverschrijding. In de tweede manche kreeg ze 5 strafpunten. Een totaal van 6 strafpunten resulteerde in een mooie 7e prijs! Hiermee wist Maartje ook een startbewijs voor Indoor Brabant in de wacht te slepen. Daar zal ze op 11 maart aan start komen

Paarden
Zaterdag 24 februari kwamen Chiara Dirks en Piet van Bragt aan start in de klasse B. Piet van Bragt had zijn dag niet met zijn paard Handsome. Met 16 strafpunten eindigde hij op de 51e plaats. Chiara Dirks ging goed van start haar paard Bollenhoeve's Hip Hop. In de eerste manche én de barage bleven ze foutloos! Dit resulteerde in een knappe 13e prijs!

Zondag 25 februari ging Maartje Verbakel van start met haar paard Franklin 6. In de eerste manche bleef ze foutloos, maar in de tweede manche viel er helaas een balk op de grond. Ze eindigde hierdoor op een keurige 18e plaats. Hiermee heeft Maartje het tweede startbewijs voor Indoor Brabant in the pocket!

Patrick Verbakel kwam zondag met twee paarden aan start. In de klasse Z kwam hij aan start met Golden Coconut. Helaas vielen drie balken naar beneden, waardoor hij op de 37e plaats eindigde. In de klasse ZZ kwam Patrick aan start met Coconut Girl. Helaas een balkje in de eerste manche, waardoor hij niet door mocht naar de tweede manche. Hij eindigde op een 22e plaats. Wel wist Patrick met Coconut Girl een startbewijs voor Indoor Brabant te veroveren. Hier zal hij op 11 maart aan start komen.