BCL-U15 met BCL-U15/Totaal Service Laarbeek met Joelle Timmer, Tim Kanters, Stijn Brouwers, Imke Wassenberg en Pepijn Kerkhof. Ainara Vandegard ontbreekt op de foto
BCL-U15 met BCL-U15/Totaal Service Laarbeek met Joelle Timmer, Tim Kanters, Stijn Brouwers, Imke Wassenberg en Pepijn Kerkhof. Ainara Vandegard ontbreekt op de foto

Prima eindklassering voor jeugdteam Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het jeugdteam van Badminton Club Lieshout dat in de leeftijdsklasse 'U15' (jonger dan 15 jaar) speelt is uiteindelijk op een vijfde plaats geëindigd. In de zesde afdeling van deze klasse is het sterke BVC'74 uit Cuijk uiteindelijk de kampioen geworden. Een vijfde plaats in deze klasse is echter een prima prestatie voor het jonge combinatieteam van Badminton Club Lieshout en BC 't Veertje dat voor de eerste keer, op deze wijze, aan de districtscompetitie deel nam.

BC Rapid-U15 – BCL-U15: 6-2
Tijdens de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van BC Rapid (in Reusel) was vooral Imke Wassenberg de opvallendste 'scoorder'. Zij won, samen met Joelle Timmers de damesdubbelpartij van de zusjes Hanna en Noor Starmans. Met 16-21 en 13-21 was duidelijk dat de Boekelse dames in deze partij het sterkst waren. De andere partij waarin Imke uitblonk was de singlepartij. Na een zéér spannende (en verlengde) eerste set moest zij eerst in de achtervolging. Tegenstandster Hanna Starmans won immers met 22-20. Imke kwam uiteindelijk goed terug en pakte met een duidelijke 12-21 de tweede set. In de derde set was het helemaal gedaan met de tegenstand en was duidelijk dat Imke veel beter was: met 7-21 werd het tweede punt van de dag binnen gehaald. Helaas bleef het daarbij. Vooral de heren, Stijn Brouwers en Tim Kanters, hadden het deze keer zwaar met hun tegenstanders. Ondanks goed tegenspel en (meer dan) voldoende inzet konden zij geen punten binnenslepen voor het Lieshoutse-Boekelse combinatieteam. Uiteindelijk ging het team, toch tevreden en voldaan, met 2 punten in de sporttas naar huis.

BC Oss-U15/2 - BCL-U15: 8-0
De uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van het sterke BC Oss (uiteindelijk geëindigd op een tweede plaats in deze afdeling) is geëindigd zonder punten voor de Lieshoutse én Boekelse jeugd. Bijna was dat overigens wél het geval geweest. Tim Kanters speelde een prachtige partij tegen Sem van Mook en kon, na het verlies van de eerste set (21-18) zelf de tweede set winnen (18-21), waarna een derde toegevoegde beslissende set gespeeld moest worden. Hierin deed Tim het geweldig, maar kon op het allerlaatst, toen de toegevoegde derde set ook nog eens verlengd was, het nét niet afmaken: hij verloor uiteindelijk met 23-21 de marathonpartij. De andere leden van BCL-U15 kwamen niet zo ver. Ondanks de verliespartijen konden ze toch goed tegenspel bieden, maar dat leidde uiteindelijk niet tot punten.