Vlnr Timo Hocks, Maaike Jongmans, Daniel Barendse, Maud van Oosterwijk en Richie Lee
Vlnr Timo Hocks, Maaike Jongmans, Daniel Barendse, Maud van Oosterwijk en Richie Lee

T.V. 't Slotje sluit seizoen af met vijfde plaats

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De laatste wedstrijd van het seizoen voor T.V. 't Slotje stond afgelopen zondag op het programma tegen TC Venlo. Het Limburgse team kwam met de sterkste opstelling naar Beek en Donk. Zij hebben nog kans om de finale te halen op 18 maart bij de tennishal D'n Ouwe Toren.

In de categorie t/m 12 waren de jongens van TC Venlo sterker dan van 't Slotje. Bjorn & Stan Bekkers hebben wel geknokt voor elk punt, maar moesten toch de games laten aan de tegenstanders. Meike van Oosterwijk had een set nodig om in haar ritme te kunnen. De tweede set haalde ze zelfs de tiebreak, die ze helaas nipt verloor. De dubbels van Jasper van Cleef & Julian Bekxs en Senna Willemsen & Marit Flipsen hadden de eerste set geen kans, maar door een tactische omzetting kregen ze meer kans. Zelfs zodanig dat de meisjes zelfs sensationeel een set wisten te pakken.

Tot en met 14 jaar hadden Wouter van der Avoird, Wouter de Jong, Swen van Steenbergen, Daphne Graat, Nienke van de Rijdt, Ines Hamelijnck en Meike Lahaye zware tegenstanders. In het spel zelf konden ze wel mee, maar helaas er niet overheen.

In de categorie t/m 16 waren vooral de meisjes op dreef. Maud van Oosterwijk en Maaike Jongmans haalden beide hoog niveau door beide de singels overtuigd te winnen en de dubbel werd wel de eerste set gelaten, maar door tactisch een omzetting wisten ze toch de tweede set te winnen. Richie Lee en Timo Hocks hadden kansen tot zelfs een tiebreak toe, maar wisten ze niet te benutten. De dubbel van TC Venlo was te sterk op alle vlakken, maar was wel een goeie leerschool.

Bij 23 jaar en ouder wisten Bas de Bont en Loes Vermeulen beide hun eerste set te winnen na goed spel. Daarna draaide het spel om. Myrne van Erp en Tom Booy troffen een sterkere tegenstander, maar konden net niet voor een sensatie zorgen. De jongensdubbel was er een van twee gezichten. Eerste set werd goed druk gezet en werden de kansen benut. Tweede set waren de rollen omgedraaid. De meisjesdubbel werd opgegeven door een rugblessure van TC Venlo.

Daarmee kwam de einduitslag op 11-37 voor TC Venlo. "Dit seizoen was een mooie opmaat voor de voorjaarscompetitie. Veel spelers hebben weerstand gekregen van goeie tegenstanders om zo op het juiste niveau te komen. Zeker omdat we twee teams hebben in een hogere klasse en bij de jeugd twee teams in de oudste categorie t/m 17 jaar." aldus hoofdtrainer en -coach Jorg Gussenhoven.