Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 5e2074
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)
Gemeente

Noodkreet bij de heropening van Ommetje Oost in Mariahout

Mariahout - De ommetjes van Mariahout worden onderhouden door vrijwilligers van Zorg om het Dorp. Ze controleren regelmatig de routes en plaatsen indien nodig nieuwe bordjes. Volgens Manita Herregraven, dorpsondersteuner en wethouder Meulensteen baart Ommetje Oost veel zorgen. Op één punt, bij de slagboom aan de Heieindseweg worden al vanaf 2014 stelselmatig grove vernielingen aangericht. Het is tot nu toe een raadsel wie daar achter zit(ten) en wat de achterliggende gedachte is.

Dossier
De wethouder toont het dossier. De vernielingen variëren van het verwijderen of overschilderen van bordjes, tot het vernielen en vervangen van het slot op de slagboom. De meest grove overtreding is nog wel het dumpen van puin op plekken waar de route gemaaid wordt. "Waarschijnlijk met de bedoeling om de maaibalk te beschadigen", volgens de wethouder. "En dat vindt allemaal stelselmatig plaats, vanaf 2014!"

Lees meer in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 8 maart.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>