Logo mooilaarbeek.nl
Gemeente

Gezond verstand, gebruik jij het?

Laarbeek - De gemeente Laarbeek staat wat betreft het WMO-beleid voor een nieuw ijkpunt. Het beleid voor de komende jaren moet vastgesteld worden en daarbij wil de gemeente graag de input van de inwoners krijgen. Daarom wordt op 20 maart een bijeenkomst georganiseerd met als thema: Gezond verstand, gebruik jij het?

"De thema's die we vier jaar geleden hebben vastgesteld, zijn die nog actueel?", legt wethouder Joan Briels uit. "Het plan moet van de gemeenschap zijn en niet van de gemeente, daarom willen we mensen de gelegenheid geven om mee te denken. Aan de voorkant willen we mensen meenemen." De gemeente hoopt op de bijeenkomst van inwoners, vrijwilligers en professionals te horen wat de uitdagingen voor de toekomst zijn op WMO-gebied. "Denk na met gezond verstand als iemand met een hulpvraag komt. Wat heb je nodig? Is dat iets uit je omgeving, van buren, familie of vrienden. Of heb je hulp van de gemeente nodig?", aldus Briels.

De gemeente ging te rade bij de wijkteams in Laarbeek en aan de hand daarvan werden een aantal thema's opgesteld die nu spelen en die tijdens de bijeenkomst behandeld gaan worden. Bij elke thema komt een persoon die zelf te maken heeft met het specifieke onderwerp aan het woord, deze wordt geïnterviewd door iemand die ze zelf kennen. De thema's zijn: participatie van statushouders in Laarbeek, mantelzorgen voor een jong dementerende, leven met verslaving, armoede, depressie en angststoornissen bij jeugd en psychiatrische problematiek. Ieder thema wordt in een kleine sessie besproken. Deelnemers aan de bijeenkomst kunnen vragen stellen en meedenken over oplossingen die bijvoorbeeld de gemeente of de professional zou kunnen leveren.

Programma: 20 maart 2018, Commanderij College Beek en Donk
17.00 uur: Inloop; 17.30 uur: Aftrap; 18.00 uur: Gastspreker 'Gezond centraal, een ander verhaal?!', Chantal Walg; 18.45 uur: 'Mijn eigen verhaal' sessie 1; 19.15 uur: Buffet; 20.00 uur: 'Mijn eigen verhaal' sessie 2; 20.30 uur: Dilemma's en afsluiting bijeenkomst; 21.15 uur: Napraten.

Voor meer informatie of aanmelden: www.laarbeek.nl/gezondverstand, tel. 0492-469700 of mail: gezondverstand@laarbeek.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>