De wilde cichorei
De wilde cichorei

Wilde plantencursus bij IVN Laarbeek

Algemeen Natuur

Laarbeek - Een van de nieuwe activiteiten van dit jaar bij het IVN is een wilde plantencursus. Het doel van deze cursus is om de cursisten te leren planten te herkennen. Ook wordt de waarde van deze planten voor insecten als (solitaire) bijen en vlinders behandeld.

De cursus bestaat uit vier theorielessen en vier praktijklessen. De theorielessen vinden plaats in het IVN-gebouw aan de Beekseweg in Aarle-Rixtel van 20.00 tot 22.00 uur. De lesdata zijn 4 en 18 april en 16 en 23 mei. De praktijklessen worden in de weekenden daaropvolgend gehouden. De kosten van de cursus bedragen €25,00 inclusief cursusboek en koffie en thee. Het minimum aantal inschrijvingen is 12, het maximum aantal inschrijvingen 24. Opgeven kan via het volgende email-adres: bert.ljp.lemmens@gmail.com. Vermeld bij opgave uw naam, adres, telefoonnummer en email-adres ten behoeve van de cursusleider.

De foto bij deze aankondiging is van de wilde cichorei, een van de vele wilde planten die je in Laarbeek kunt aantreffen. Evenals vele andere wilde planten wordt wilde cichorei voor allerlei doeleinden door de mens geteeld. In geroosterde vorm is de wortel een vervangingsmiddel voor koffie. De in het donker geteelde jonge spruiten komen als witlof vaak op de eettafel terecht. Ook andijvie stamt af van de wilde cichorei.