Afbeelding

FC van de Burgt droogt Café Thuis af

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het A-klasse-onderonsje tussen Danny Megens Keurslagerij en 1.FC Geerts is een prooi geworden voor de Keurslagerij. Via doelpunten van F. Haverkort, T. van Mechelen en R. van de Ven werd de nummer laatst aan de kant gezet. De eerste tien minuten deden de mannen in het geel en zwart de das om, daar waar de Keurslagerij zo scherp als een mes begon. Het slotakkoord met nog drie minuten te spelen kwam ook van de Keurslagerij. Daarmee nemen zij afstand van de onderste twee plekken.

Mede onderaan staat Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt. Tegen Heesakkers Administratie & Advieskantoor konden zij hen ook niet tot stoppen dwingen. Heesakkers draait al weken crescendo en deed dit ook tegen Sevenmiles. Weliswaar met meer moeite dan normaal, getuige de 4-2 einduitslag. D. Pirron was de man in vorm aan Heesakkers-zijde. Hij wist bij een 1-1 tussenstand de laatste drie treffers voor zijn rekening te nemen. Heesakkers nam via deze winst voorlopig de koppositie in de A-klasse over.

In de B-klasse kende de kopgroep weinig moeite met hun tegenstander. Titelkandidaat Hurkmans Plaatwerk trof in FC Avondrood een lastig team. Zeker het eerste kwartier ging het gelijk op. De 2-2 tussenstand waar hiervan een gevolg. Nadat E. Meulensteen de 3-2 op het scorebord had gezet, was het Hurkmans wat de klok sloeg. De wedstrijd werd afgefloten bij een 7-3 stand. Hurkmans won na een aantal sofwedstrijden eindelijk weer een duel.

DK Garagebedrijf zit duidelijk in een geweldige fase van haar seizoen. Ditmaal moest BrabantTent eraan geloven. De wedstrijd kende voor DK een ideaal verloop, waarbij met name T. van Oort het op zijn heupen had. Viermaal mocht hij dodelijk zijn trekker overhalen. In totaal wisten de garagemannen zevenmaal het doel te vinden, daar waar BrabantTent zeer spijtig het speeltuig niet over de lijn wist te krijgen. DK blijf middels deze zege in het spoor van koploper Hurkmans.

In het puntenaantal van Café Thuis kwam ook na het duel met FC van de Burgt geen verandering. Een snel openingsdoelpunt van A. Leenders werd nog wel gecompenseerd met de gelijkmaker door G. van Empel, maar vervolgens was er weinig eer te behalen. FC van de Burgt had in M. van de Berk een sluipschutter deze avond. Hij schoot driemaal met scherp. FC van de Burgt kon mede door hem een 6-2 zege bijschrijven aan haar seizoenstatistieken en bivakkeert daarvoor op een keurige 4e plek.